≫ 

Fizio ATP-a o Novaku: On je druga vrsta čoveka, ta povreda je kao da vas ubodu iglom u stomak

Anonimni fizioterapeut o Novaku Đokoviću

  • 3
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je pre nekoliko dana osvojio još jednu Grend slem titulu pobedivši Medvedeva u finalu 3:0.

Srpski teniser je bio glavni favorit i tu ulogu je opravdao, ali malo ko je verovao da će uspeti nakon povrede u meču s Fricom.

Mnogi su smatrali da je ta povreda iscenirana i da zapravo nije ništa toliko strašno, da bi nakon magnetne rezonance ustanovljeno da je procep mišića sa 1.7 porastao na 2.5 centimetara. Što će rezultirati Đokovićevom pauzom od mesec dana.

Jedan fizioterapeut je želeo ostati anoniman i za portal Punto De Brejk je pokušao da objasni koliko je čudo zapravo Srbin napravio...

- Kada dođe do određenog napuknuća, onda morate videti u kom se to razmeru dogodilo. Čak i da je reč o malom napuknuću, gotovo nije moguće nastaviti s igrom. Ako je procep pravocrtan, moguće je, ali uz velike bolove. Novakova igra upućuje da je to bilo slabo.

- Zamislite da vas netko ubode iglom u stomak, vlakna na tom mjestu napuknu i počinju se pomicati u jednom smjeru kada se istežu, na jedan način kod bekenda, a na drugi kod forhenda. Reaguju čak i pri običnom hodanju, odlasku u kupatilu ili pri disanju. Ne znam nikog ko bi mogao nastupiti s takvom ozljedom, ali Đoković je druga vrsta čoveka. On je to uspeo, ali iskreno, ne znam kako... Verovatno uz tablete protiv bolova. - istakao je anonimni fiziterapeut.

Novak Đoković je rekao da bi odustao od turnira odmah, međutim, kako je sam rekao ostao je samo jer je u pitanju jedan od četiri najveća turnira u svetu tenisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    24. februar 2021 | 00:40

    Ne bi me cudilo da ga dusmani proglase vanzemaljcem. Onda da ga isporuce haskom tribunalu i odgovara pred njim zbog nanosenja dusevnog bola gradjanima celog sveta. I bude osudjen za genocid

  • On

    24. februar 2021 | 06:50

    Ja opet kazem da je nas bog

  • Maria

    24. februar 2021 | 01:22

    A zasto je izasao anonimno sa ovom strucnom izjavom? Strah? Cega se plasi? Od cega zeli da se ogradi?? Eto, mene to zanima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA