Australijan Open 2022: Legende će pisati istoriju u Melburnu

Grend slem događaj se smatra vrhuncem teniskih turnira i nema boljeg načina za početak sezone od Australijan opena. To je prvi od četiri grend slem turnira – Otvoreno prvenstvo Francuske, Vimbldon i Otvoreno prvenstvo SAD

  • 0
Rafael Nadal, Nik Kirjos, Australijan open 2020 Foto: Tanjug/AP

Australian Open 2022. je 108. žreb međunarodnog teniskog turnira. Šampionat će se ponovo održati u australijskom gradu Melburnu, na teritoriji SC Melburn parka. Na terenima sportskog kompleksa nastupiće glavne zvezde modernog tenisa – Novak Đoković, Garbinje Mugurusa, Danil Medvedev, Ešli Barti. Domaći majstori reketa nisu često oduševljeni trijumfima. Ali ko zna, možda će im predstojeće izdanje turnira uspeti?

Australijan open se tradicionalno održava prvog meseca svake godine. Novo izdanje teniskog takmičenja je od 17. do 30. januara 2022. Učesnici šampionata će oko dve nedelje izazivati trofeje.

Teniske utakmice održaće se na Zelenom kontinentu, u drugom po veličini australijskom gradu – Melburnu. Sportisti će ukrštati rekete u sportskom kompleksu Melburn Park. Glavne događaje gledaoci će videti na terenima "Rod Lejver arene", "Hisense arene" i "Margaret Kort arene".

Ako vas je privukao događaj i uživate gledati i kladiti se na zvezde modernog tenisa, sigurno je da treba da posetiti sajtove kladionice i pogledati ponudu klađenja. Nude razne bonuse i promocije, koje donose dobre dobitke.

Članstvo i takmičarski program

Na prvenstvo će biti pozvani glavni reketi sveta, koji zauzimaju prve redove rejtinga međunarodne asocijacije tenisera. Više sportista moraće da se do šampionata probije kroz kvalifikacije.

U tabeli Australijan opena 2022, učesnici šampionata će se takmičiti u sledećim kategorijama: muški pojedinačno; ženski samac; muški dubl; ženski dubl; mešoviti (žena + muškarac). Uskoro će biti objavljen raspored Australijan opena 2022

Novak Đoković, šampion Australijan opena Foto: Tanjug/AP

Prošlogodišnji rezultati

Desetine sportista prve veličine prijavljuju se za trofeje 108. izdanja. Ko će na kraju uspeti?

Nagrada u kategoriji muških singlova nosi mnoge superzvezde poput Novaka ĐokovićaRafela Nadala, Danila Medvedva. A ovo su samo najpoznatija imena! Na titulu mogu da posežu i Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov i drugi. Generalno, konkurencija je ogromna!

U poslednjem izdanju šampionata najbolji je bio Srbin Novak Đoković, a ostavlja se pitanje, da li on može da ponovi taj uspeh?

U kategoriji žena stvari nisu lake. Ima mnogo dostojnih tenisera, ali nema definitivnog lidera. Titulu brani Japanka Naomi Osaka, ali ona zbog psihičkih problema je otišla na "pauzu", te nije jasno da li će braniti titulu. Ali tu su neprikosnovene Ešli Barti, Arina Sabalenka, Karolina Pliškova.

Pored toga, igraće se i nagrade u dublu i miksu. Takođe će biti zanimljivo gledati utakmice u ovim kategorijama. Međutim, nisu toliko prestižne kao borbe u drugim disciplinama.

Australijan Open 2022. godine u Melburnu

Stavite se na teren sa neverovatnim novostima o sledećem Australijan openu koji će se održati od 17. do 30. januara 2022. Prvi grend slem sezone uzdrmaće vaš svet ako ste strastveni ljubitelj tenisa! Dobijte najbolje informacije od pravih profesionalaca i kladite se kao profesionalac ovde. I Rod Lejver i Margaret Kort arene će ponuditi potresnu akciju. Ovaj grend slem se može pohvaliti velikom posećenošću, drugi odmah posle US Opena. Spremite se da budete svedoci legendi kako se igraju pisanja istorije.

Što se Australijan opena tiče, ima za svakog ponešto. Sadrži događaje za muške pojedinačno, ženske singlove, juniorsko prvenstvo i mešovite parove.

Ljubitelji tenisa imaju dobru uslugu tokom datuma Australijan opena jer se ovaj sport emituje širom sveta na mnogim mrežama. Melburn park je postao sinonim kada je u pitanju Australijan open, ali je postojala opasnost da se lokacija pomeri zbog nedostatka objekata. Ogroman projekat vredan 363 miliona dolara obezbedio je da ova ikonična lokacija služi kao dom Australia tennis opena i tenisa u Melburnu do 2036.

Naoružan istorijom koja seže do 1905. godine, Australijan open postavlja stvari koje se tiču cele teniske sezone. Jedinstveni aspekt ovog događaja je plava Plekicushion podloga, koja je u upotrebi od 2008. Inače, Melbourne Open se oslanjao na travu kao svoju površinu sve do 1988. Mora se reći da prelazak na plavu Plekicushion podlogu daje prednost velika atrakcija za ATP Australian Open.

Uspešne zvezde

Pobednika Australijan opena ima dosta, ali samo dvojica su bila izuzetno uspešna. Novak Đoković ima devet titula šampiona u muškoj konkurenciji Australijan opena. Najviše titula u dublu ima Adrijan Kvist – 10. Margaret Kort je najuspešnija igračica sa 11 titula u finalu Australijan opena, a Telma Kojn Long ima 12 titula u dublu. Australijski tenis je izuzetno porastao – podstaknut uspehom na grend slemu – u poslednjih nekoliko decenija.

Novčane nagrade

Baš kao i neke od nedavnih promena u grend slem turnirima, novčana nagrada za Otvoreno prvenstvo Australije za žene je jednaka muškoj igri. Open Australia nudi nagradni fond od 3,1 milion dolara za šampione, dok drugoplasirani u svakom takmičenju na novim sajtovima kazina dobija 1,55 miliona dolara. Naravno, mnogobrojne kladionice, svojim igračima nude mogućnost osvajanja vrednih dobitaka. Uslov da biste mogli osvojiti nagrade, jeste da učestvujete u klađenju na sportske događaje. Posetite sajtove kladionica i dodatno se informišite.

Naomi Osaka Foto: Tanjug / AP

Zanimljivosti

U ženskoj konkurenciji, Serena Vilijams je bila blizu dominacije u 2015. godini. Ona je bila favorit da zadrži titulu, što je mogla biti njena sedma teniska titula na Australijan openu. Serena Vilijams, međutim, nije uspela da odbrani titulu u ženskom singlu. Na kraju je izgubila 6–4, 3–6, 6–4 od Anđelik Kerber.

Ispostavilo se da je finale muškog singla još jedna afera između Novaka Đokovića i Endija Mareja. Dvojac se već sreo u 30 različitih prilika, a Đoković je bio uspešan u 21. Posle izuzetno prijatne pobede u prvom setu, Marej je uzvratio. Đoković je, međutim, olakšao pobedu rezultatom 6–1, 7–5, 7–6. To mu je donelo rekordnu šestu medalju i ponovo se pridružio listi šampiona Australijan opena.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA