Otac mu hteo da otme Novaka Srbiji: Ko je momak za kog kažu da bi mogao da izbaci Nadala već u 1. kolu AO?

Teniski sturčnjaci smatraju da je pred Rafom prava "nagazna mina"

  • 1
Džek Drejper Printskrin: Instagram/jackdraper

Španski teniser Rafael Nadal, prvi nosilac ovogodišnjeg Australijan opena, nije baš imao sreće kada je u pitanju žreb za prvi Grend slem sezone!

Pored toga što mu je kompletan kostur teži nego onaj koji ima Novak Đoković, Rafa će već u 1. kolu imati težak zadatak s obzirom na to da će mu rival biti nadolazeća nada svetskog tenisa Džek Drejper.

Drejper ima 21 godinu i veoma je nezgodan teniser koji, kao i Nadal, igra levom rukom. Nalazi se u dobroj formi, dok je Španac, s druge strane, u lošem "momnentumu." Pritom i dalje ima malih problema sa povredom.

Džek Drejper Foto: AP/Tanjug

Otuda i ne čudišto pojedini teniski stručnjaci upozoravaju da Nadal već od starta AO mora da bude maksimalno fokusiran protim momka koji je ove godine ušao u TOP 40. Koliko je nezgodan na svojoj koži je 2021. godine osetio i Novak Đoković.

Njih dvojica su se sastali u prvoj rundi Vimbldona, a Drejper je neočekivano poveo sa 1:0 u setovima. Na kraju je izgubio, ali je činjenica da Noletu nije bilo lako. Pritom, Drejper je u svojoj karijeri pobeđivao igrače kao što su Stefanos Cicipas, Dominik Tim, Tejlor Fric, Dijego Švarcman, Ože-Alijasim...

- Ovo je odlična prilika za Džeka. Pošto sam gledao meč u kom je Kameron Nori pobedio Nadala u Junajted kupu, mislim da je pošteno reći da je Rafa pomalo ranjiv. U poslednje vreme nije dobio mnogo mečeva, izgubio je oba na Junajted kupu. S druge strane, Džek je igrao dobro u Adelejdu. Ako želite da se sastanete sa jednim od najboljih na svetu, prvo kolo je idealno vreme za to. Džek nema šta da izgubi, a može mnogo da dobije - poručio je Tim Henman, bivši britanski teniser.

Džek Drejper Foto: AP/Tanjug

Zanimljiva priča prati Drejpera i zbog toga što je njegov otac bio taj koji je pre 17 godina pokušao da otme Novaka Đokvoića Srbiji. Naime, Džek Drejper je 2006. bio na čelu Teniskog saveza Velike Britanije i razgovarao je tada sa Novakovim roditejima.

- Razgovarali smo posle Dejvis Kupa, zaista su nas lepo ugostili. Posle mog meča sa Rusedskim bili smo na večeri sa ljudima iz Saveza Velike Britanije, bili su zaista vrlo ljubazni, prema meni i prema mojoj porodici. Našalili su se: rekli su mi da me žele u timu kod njih (Velikoj Britaniji). Mi smo u tom trenutku pričali o uslovima koje imam u svojoj zemlji, gde treniram, i tim stvarima. Rekli su mi tada da se unapred raduju mom dolasku na Vimbldon i da ćemo možda tada obaviti još jedan razgovor - priznao je Đoković koji je otkrio da je Drejper bio inicijator svega.

Video: Đoković Švarcmanu: Šta je, šta gledaš, glupane! Novak iskopirao Mesijevu svađu i nasmejao kolege

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    13. januar 2023 | 09:25

    Dolazeca nado u tvojim godinama je novak zario i palio po terenu i uzimao titule a ti vidim tapkas u mestu i dalje :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA