≫ 

Đokovićev poslednji raport pred juriš na AO: "Idem na titulu, želim da budem bolji od Rafe, bolji od svih"

Novak je objasnio svoja osećanja po ponovnom dolasku u Melburn.

  • 12
Novak Đoković Foto: Profimedia/WILLIAM WEST / AFP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković obratio se novinarima na konferenciji u Melburnu i pred sami početak Australijan Opena preneo utiske od sinoćnjeg egzibicionog susreta sa Nikom Kirjosom gde ga je publika jasno prihvatila i ovacijama dopratila i ispratila sa Rod Lejver arene.

- Utisci su veoma pozitivni, jako mi je drago što sam dočekan tako kako sam dočekan, pred punom Rod Lejver arenom. Bez dileme najuspešniji teren na kojem sam igrao, gde sam beležio najbolje rezultate karijere u prošlosti. Svaki put kada izađem na teren, naročito kada je pun stadion, vrate se sećanja na sve te osvojene titule i mečeve koje sam igrao u prošlosti. Od momenta kada sam došao u Australiju, u Adelejd, do sada sam imao samo pozitivne reakcije od ljudi. Dočekan sam na jedan prijatan način, podrške ima na pretek, pogotovo od naših ljudi. Sve mi to daje dodatnu energiju i impuls za turnir.

Na pitanje, da li je očekivao da će posle godinu dana i one golgote koje je prošao prošlog januara u Australiji, igrati kolo u Melburnu, Novak je odgovorio:

- Verovatno ne! Doduše su igrali su kolo ispred hotela gde sam bio zatvoren i isk0ristio bih još jednom priliku da se zahvalim srpskoj zajednici, ljudima koji su bili ispred tog hotela svaki dan i pružali mi podršku. Neću nikada zaboraviti. Dvanaest meseci kasnije, došao sam da se pokažem na terenu. Osvojio sam titulu u Adelejdu, kako sam završio prošlu, tako sam počeo i ovu. Sviđa mi se kako se osećam na terenu i igram, imao sam te neke manje probleme, mini povredice, nadam se da ću to sanirati do prvog meča. Juće pred izlazak na teren sam imao malu dilemu kako će me dočekati, ceo stadion, iako je u Adelejdu bilo izvrsno. I stvarno, sve pozitivno, nisam ni jedan negativan komentar čuo i hvala ljudima što su mi pokazali da žele da sam ovde.

Miljan Amanović, novi-stari član tima je sa Novakom, tu, na Australijan Openu.

- Da, jeste. Sa Ulijem sam završio saradnju, počeo novu sa Klaudijom. Hteo sam da počnem sezonu sa nekim koga poznajem i ko poznaje moje telo.

Iskoristio je Đoković da čestita praznik Srbima širom sveta, a onda je prokomentarisao tu večnu borbu Rafaela Nadal i njega za najboljeg u istoriji svetskog tenisa.

- Srećna pravoslavna Nova godina! Ne smemo to da zaboravimo. To je realnost, pogotovo u medijima. Mediji tome posvećuju dosta pažnju, dosta članaka pišu o tome, prate to nadmetanje Nadala i mene, pogotovo na najvećoj teniskoj sceni, Grend slemovima. Stalno se vodi ta debata ko je veći u istoriji i sigurno je da sam svestan toga. Na neki način, ja želim da budem bolji od njega, želim da budem bolji od svih, ne znam zašto se ne bih tako postavljao, zato i igram i dalje - kazao je Đoković, ali je u isto vreme najavio da je pred njim još duži niz prilika i sezona.

- Ne osećam da mi je kraj iza ugla, pa da možda osećam neki pritisak zbog skorašnjeg završtka karijere. Da moram da uradim nešto sada na ovom turniru, ove godine... Mislim da sav trud i rad celog mog tima, čitave karijere, negovanje mog tela, sada se isplaćuje. Sada se osećam mlado i dobro, inspirisan sam da igram na najvećem mogućem nivou. Da li ću da osvojim još Grend slemova ove godine, sledeće ili one tamo, verujem da ću biti u dobroj poziciji.

Verujem da ću imati dobre šanse, jer uvek verujem u sebe. Prioritet mi je da sebe dovedem u najbolje psihofizičko i emotivno stanje kako bih mogao da se takmičim i sa Nadalom i ostalima koji nas izazivaju. Duga je sezona, ima puno razigravanja, moje misli su sada samo na Australijan Openu. Trudiću se na ovom turniru koji je najuspešniji turnir od svih turnira, zabeležim još jedan dobar rezultat. Naravno, idem na titulu - zaključio je Đoković.

Za strane medije, Đoković je objasnio svoja osećanja po ponovnom dolasku u Melburn.

- Ne, ne osećam se kao zlikovac. Prilično je specifično, možda prema medijima koji su me tako oslikavali. To je prošlost sada, ništa slično ne osećam ove godine.

Đoković je objasnio šta ga je to povuklo da zaboravi prethodno, loše iskustvo.

- Znate, to morate. Da nisam mogao da nastavim, ne bih bio ovde. Sva ona iskustva koja sam imao prethodno u Australiji su preovladala iskustvo iz prošle godine. Moj pogled ka Australiji je uvek bio pozitivan, to se održava na moj performans. Moj rezultat to može da potvrdi. Gledao sam ka tome da se vratim i igram tenis, to je ono što najbolje činim, i da ćemo iz toga da dobijemo neke dobre vibracije.

Nastavlja se trka za najveći broj osvojenih Grend slemova, Nadal ima jednu više i to bi moglo da se promeni na kraju ovog turnria.

- Naravno da je bitno. Zato nastavljam da igram profesionalni tenis, da se takmičim. Želim da budem najbolji, da pobeđujem na najvećim svetskim turnirima. Tu nema nikakve tajne. Ne može biti veće od ovog. Imate četiri Grend slema koji imaju istorijsku težinu, to je jedan od najvećih razloga zašto sam toliko mnogo želeo da se vrati u Australiju: Ovde su mi rekordi. Zaista volim da igram na Rod Lejver areni, pogotovo noćne termine. Mogao bi niz uspeha da se nastavi i ove godine - naveo je Đoković.

Novak će u prvom kolu Australijan Opena igrati protiv Španca Karbaljesa Baene.

Video: Nole zabrinuo sve zbog povrede noge: Prošlo mi je kroz glavu da ću morati da odustanem od Melburna

(Specijalni izveštač iz Melburna, Miloš Bećagović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kele

    14. januar 2023 | 08:00

    Tako je Nole samo napred u pobedeee, kralju tenisa.

  • Djole

    14. januar 2023 | 08:22

    Sada sledi osveta za neučestvovanje na prethodnom turniru. Moraš biti prvi Nole!!!

  • Natasa

    14. januar 2023 | 07:21

    AO je Noletov i tu nema diskusije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA