≫ 

Pijan igrao finale AO, doveo u ložu 3 atraktivne Ruskinje: Priča o legendarnom meču u Melburnu

Ujedno, Safin nikada nije izgubio od Đokovića

  • 4
Novak Đoković Marat Safin i Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Sada već nekako po tradiciji, ime nekadašnjeg ruskog tenisera Marata Safina postane aktuelno na početku svake godine kada krene Australijan open!

Razlog je taj što je Rus svojevremeno odigrao jedno od najkontroverznijih finala na AO, kada je 2002. izgubio od Šveđanina Tomasa Johansona - uz tvrdnje da se tada pijan pojavio na terenu, a u ložu doveo tri atraktivne devojke.

Safin je te 2002. godine imao veliku priliku da osvoji Australijan open. Bio je veliki favorit, ali je na kraju poražen u četiri seta. Iako je vodio sa 1:0. Mnogi su razlog Safinovog neuspeha pronašli u njegovoj loži, odnosno osobama koje su tamo sedele. Dok su drugi igrači tamo doveli žene i decu, Rus je ''postavio'' tri atraktivne plavuše na ivici punoletstva.

- Morate da priznate da sam imao veoma lepu podršku na tribinama - rekao je Rus tada na konferenciji.

Safin ih je nazvao ''porodica'' prilikom izjava koje je davao posle finala. Tokom istog su često privlačile pažnju muškog dela populacije, a do današnjeg dana nije okriveno ko su one bile.

Zanimljivo je i to da pomenute devojke nikada više nisu viđene u njegovom društvu, a jedna od teorija koja je tada bila najrasprostranjenija glasila je da ih je Safin praktično iznajmio, odnosno dovezao avionom čak iz Rusije u vilu koju je uzeo samo za njih.


Safinov nekadašnji kolega Danijel Kelerer, koji je 2011. izbačen iz tenisa zbog nameštanja mečeva, svojevremeno je izjavio i da je Rus pijan igrao to finale.

- Pio sam alkohol tokom cele moje karijere, ali prvi put tek sa 24. godine. Tada sam video Safina kako pije pre finala AO. Pomislio sam da ako ja ne mogu trezan da se pomerim sa 150. mesta, a on pijan igra finale, onda alkohol i nije tako loš. Safin je toliko bio pijan i noć pre, kao da je slavio rođendan. Ili kao da je već proslavio osvajanje Australijan opena.

Upravo ta žurka noć pre je povezivana sa pomenutim devojkama koje su navodno stigle iz Rusije. Safin je na kraju ostao samo na dva gren slema - US Open 2000. i AO 2005. godine.

Inače, Safin je igrač koji od Novaka Đokovića nikada nije izgubio nijedan set. Svoj prvi meč meč, ujedno i Novakov prvi na nekom Grend slemu, odigrali su davne 2005. baš na Australijan openu (6:0, 6:2, 6:1).

Video: Kako izgleda jedan prosečan dan u Melburnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA