Australijan open zabranio ruske i beloruske zastave zbog scene koja je viđena 1. dana takmičenja

Nakon reakcije ukrajinskog ambasadora, AO je doneo odluku

  • 13
Danil Medvedev Foto: AP/Tanjug

Čelnici Australijan opena zabranili su ruske i beloruske zastave tokom turnira, iako su pre početka istog dozvolili nošenje na stadionu pod uslovom da ih ne koriste i ometaju igru.

Razlog za ovakvu odluku jeste to što je tokom meča prvog kola između Ruskinje Kamile Rakimove i Ukrajinke Katerine Baindl na Terenu 14 viđena ruska zastava, što je bio signal da se oglasi ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko.

- Najoštrije osuđujem javno isticanje ruske zastave tokom današnjeg meča i pozivan Tenis Australija da odmah primeni svoju politiku "neutralne zastave" - poručio je ambasador Ukrajine na Tviteru.

A ta politika ogleda se u tome da je ruskim i beloruskim igračima dozvioljeno da se takmiče na AO, ali samo pod neutralnom zastavom, odnosno nije im dozvoljeno da imaju bilo kakvu reprezentaciju.

U međuvremenu, ruska zastava je viđena i u ponedeljak veče kada su na terenu bili Danil Medvedev i Markos Giron - što je bio znak da AO reaguje.

- Naša početna politika je bila da navijači mogu da ih imaju, ali ne smeju da ih koriste i izazivaju poremećaje - poručili su iz Tenis Australija.

Video: Kako izgleda jedan prosečan dan u Melburnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    17. januar 2023 | 07:09

    Znaci sama pojava ruske zastave je krivicno delo ili kako? A Ukrajina pokaze prstom i to bude uradjeno??? Pitam se, da li je ovo demokratija ili fasizam? Sport ili sprdnja nebitnih ljudi???

  • Gaga

    17. januar 2023 | 07:32

    Nacizam Ukrajime i ostalih fasista zapada je u velikom usponu zna se sta im sledi

  • Rus

    17. januar 2023 | 07:36

    Kad bi nekako mogli da rusiju prebace na drugu planetu...kakva bolest A sta reci o drzavi koja satelitski gleda svojim gradjanima da li su popili kafu, hapsi po ulici zbog korone, zakljucava, zabranjuje povratak...dosledna kad njima odgovara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA