≫ 

Đoković se trijumfalno vratio u Melburn, Špancu nije pomoglo ni to što je igrao tenis života

Imao je Novak problema u prva dva seta, da bi treći dobio sa nulom

  • 22
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Možda i teže nego što se očekivalo, najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo Australijan opena!

Naspram sebe je imao neverovatnog Španca Roberta Karbaljesa Baenu, 75. teniserka sveta, koji je protiv Novaka verovatno odigrao i meč života, ali opet nije uspeo da mu uzme ni set - 6:3, 6:4, 6:0.

Mora je Novak dobro da se preznoji da bi po 16. put prošao u 2. kolo AO, a onog trenutka kada je osvojio prvi set bilo je jasno da će sasvim sigurno dobiti i meč. Pre svega i zbog tradicije, jer Nole iza sebe ima 89 uzastopnih dobijenih duela na GS kada iste otvori vođstvom.

Novak Đoković, Karbaljes Baena Foto: AP/Tanjug

Meč između Đokovića i Karbaljesa Baene trajao je nešto više od dva sata, a Nole će u narednoj rudni igrati protiv boljeg iz Duela Ugo Delijen - Enco Koko koji je na programu 18. jaunara.

Đoković je do prve brejk lopte stigao u 4. gemu prvog seta. Međutim, nije uspeo da uzme servis Špancu, da bi se posle toga mučio na svoj i onda tražio odlazak u toalet. Kada se vratio, sa nulom je dobio rivala, a potom i potvrdio brejk za 5:2. Na kraju, slavio je sa 6:3.

Španac je igrao neverovatno, trčao je sa jednog ćoška na drugi, napred-nazad, poprilično je "nervirao" Novaka koji u mnogim situacijama nije imao ni sreće.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Ona ga je napokon pogledala u 4. gemu drugog seta, kada je Nole uz pomoć mreže uzeo jedan poen. Zatim je podigao glavu visoko ka nebu, prekrstio se i zahvalio Bogu.

U tom trenucima se Nole mučio na svoj servis, da bi posle 2:3 vezao tri gema (5:3), uz taj jedan brejk, i praktično je sebi trasirao put ka trijumfu.

Trijumfu koji je zapečaćen onog trenutka kada je treći set počeo. Naime. Đoković je vezao dva brejka, ista potvrdio i brzo je vodio sa 4:0. U tim momentima smo videli neverovatnu seriju poena srpskog tenisera koji je potom rutinski priveo meč kraju.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Video: Đoković je pre godinu dana proživeo Golgotu u Australiji, a sad ga opet vole: Hronologija torture

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA