≫ 

Opasni Rune se "namešta" Đokoviću za četvrtfinale, drugi meč rešio sa 3:0 i gladan je uspeha!

Podsećamo, Run je jedan do retkih igrača koji je naneo poraz Novaku u poslednjih godinu dana

  • 0
holger rune Foto: Tanjug/Ap

Senzacionalni Holger Rune (19) deluje vrlo dominantno u začetku Australijen Opena, i u prvom i u udrugom kolu porazio je svoje rivale 3:0 u setovima i silovito ide ka četvrtfinalu gde će ga, ako ne bude nekog čuda, čekati Novak Đoković.

Rune je u prvoj rundi savladao Filipa Krajinovića, a danas, u okviru drugo gola Amerikanca Maksima Kresija 7:5, 6:4 i 6:4 - posle 123 minuta igre.

Mladi Danac je protiv još jednog iskusnijeg rivala pokazao svoj raskošan talenat, spremnost i široku lepezu vrhunskih poteza, i čitav ovaj "koktel" oružja doneo mu je proboj u dalji tok takmičenja u Melburnu.

Ovo je ujedno i najbolji plasman Runea na Australijen Openu u karijeri.

On će u narednoj rundi odmeriti snage sa Francuzem Umberom, ako prođe ide na boljeg iz meča Evans-Rubljev, a u slučaju da preskoči i tu prepreku, tek onda nailazi na Novaka.

Naravno, ukoliko Đoković ispuni očekivanja.

Rune i Novak su se dosad susreli dva puta i trenutni rezultat je 1:1 u pobedama. Poslednji put Srbin i Danac igrali su na mastersu u Parizu prošle godine kada je viđen spektakularan meč i trijumf nadolazećee sile svetskog tenisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA