≫ 

Novak već misli na okršaj sa Dimitrovim: "On je moj prijatelj, mi smo balkanska braća, neka bolji pobedi"

preskočio je nole i drugu prepreku u Melburnu, Bugarin je treća

  • 0
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijen opena, dalje će na Grigora Dimitrova, a do megdana sa Bugarinom morao je dobro da se preznoji. Francuz Enco Kuako pružio je sasvim solidan otpor devetostrukom šampionu Melburna, u nekim momentima je stavio Novaka na silne muke, no nije bilo drame po Srbina.

Na kraju, pošto je prevazišao problem sa povredom zadnje lože, kod 1:1 u setovima, Nole je furioznom partijom stavio tačku na ovaj meč.

- Mnogo toga se dešavalo večeras, Enco je zaslužio poštovanje za borbu. Obojica smo imali medicinski tajm-aut i mučili smo se - zastao je Novak jer ga je iz publike neko prekinuo sa "Volim te".

- Volim i ja tebe - odgovorio je naš as.

Dodao je kako mu prijaju noćni termini i kako samo treba ovako da nastavi.

- Volim da igram noćne sesije i, da, hajde da nastavimo - rekao je Đoković.

Kako kaže, breme favorita koje nesumnjivo ima mu ne predstavlja opterećenje.

- Uvek očekujete kada radite na terenu kao favorit, a neko igra prvi put naravno da će probati da pobedi. Imao sam mnogo prilika da osvojim drugi set, ali nisam, ali sa tim morate da se nosite. Nekada stvari ne idu savršeno, bio sam u tim situacijama ranije, sada moram da razumem i da iznesem najbolje moguće.

Kada je reč o narednom izazovu protiv Dimitrova, Novak je rekao:

- Godinama nisam igrao protiv njega, nikada nismo igrali ovde, nadam se da će biti zanimljiv meč, dobri smo prijatelji, mi smo balkanska braća, neka bolji pobedi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA