≫ 

"Da Đoković na Rolan Garosu pošalje Nadala u penziju": Jake reči golmana Čukaričkog

Nemanja Belić je jedan od onih fudbalera koji prate tenis

  • 2
Novak Đoković, Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u subotu ujutru igra meč 3. kola Australijan opena protiv Bugarina Grigora Dimitrova, a veliku podršku, barem pored malih ekrana, imaće od strane fudbalera Čukaričkog.

Pre svega onih iskusnijih koje predvodi golman Nemanja Belić, a koji je priznao da se Australijan open i te kako gleda na pripremama Brđana u Turskoj.

- Pratimo svakodnevno, koliko nam vreme dozvoljava. Uglavnom ujutru imamo trening, ali uvek uhvatimo da odgledamo neke mečeve pre treninga. Sačeka nas neki i kad se vratimo. Uglavnom je toova starija garda. Tu smo Stevanović, Vujadonović, ja... Ovi mlađi imaju druge zanimacije. Oni su zaposednuti više društvenim mrežama, ali takvo je vreme došlo. Nije sve isto kao kada smo bi bili mlađi. Mi stariji se baziramo na neke druge stvari, oni imaju nešto svoje, ali sve je to normalno - rekao je Belić na početku razgovora za Telegraf i dodao:

- Novak je prvi favorit. Mada vidim da ima problema sa povredom. Video sam da ne trenira punim intezitetom, da ne rizikuje previše i da tempira formu za mene. Trening je više na bazi oporavka tela i mišića koji mu zadaje probleme.

Prate Belić i njegovi saigrači i ostale mečeve u Melburnu, ne samo Novakove, a iskusni čuvar mreže se osvrnuo i na "seču favorita" koja se dogodila u nepuna tri kola.

- Videli smo da ove godine ima dosta iznenađenja, ispali su favoriti. Ima tu i nekih "novih" igrača koji su iskočili u prvi plan, što je u neku ruku osveženje. Dugo je trajala era Đokovića, Federera i Nadala. Na našu sreću, Novak je još tu, najaktivniji je od te udarne trojke. Najviše osvaja turnira i nadamo se da će i ovaj AO. Ali treba biti oprezan. Videli smo da svako svakog može da iznenadi. Naravno, mnogi imaju i motiv više. Pogotovo što je ispao i Nadal. Pa i Beretini, Rud i Medvedev. Nadamo se da Novak neće naleteti na "minu" i da će osvojiti taj 22. Grend slem. Ispadanje Nadala jeste malo iznenađenje, ali Španac dosta kalkuliše i možda mu se to obija o glavu.

Nemanja Belić Foto: FK Čukarički

Priznao je Belićč da mu nije bilo svejedno pred start AO, kada je video  da se Nole muči sa povredom.

- Jao, jeste. Pogotovo kada nije izašao na trening. Vidimo da ima problem, ali mislim da ne odustaje tako lako. Zna svoj cilj. Pogotovo sada kada je Nadal ispao. Nadam se da će taj problem biti saniran i da neće biti poteškoća. Nadamo se najboljem.

Na pitanje da li Đoković može da prestigne Nadala do kraja godine, Belić je dao zanimljiv odgovor.

- Ima opet nekih prepreka, tu pre svega mislim da US open koji možda neće igrati, ali ja se nadam da će ga prestići. Najbolji mogući scenario bi bio da ga u Parizu pošalje u penziju. To bi svi Novakovi navijači voleli da vide. Da Rolan Garos bude taj turnir na kom bi Đoković prestigao Nadala po broju GS titula i da ga pošalje u penziju. Odnosno da se Nadal posle toga povuče.

Video: Navijači pozdravljaju Đokovića na Australijan openu skoro godinu dana nakon što je deportovan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA