≫ 

Kraj za Endija posle 14,5 sati tenisa na AO: Nije preživeo novi maraton sa veštačkim kukom, izbacio ga Agut

Sjajni Endi se borio, ali je Španac jednostavno bio jači

  • 0
Roberto Bautista-Agut - Endi Mari Foto: Tanjug / AP

Ništa od novog podviga Endija Marija! Igrao je ponovo Britanac fantastično uprkos metalnom kuku koji ima, dao je sve u novom maratonskom meču koji je trajao tri sata i 32 minuta, ali nije mogao da dođe do trijumfa. Roberto Bautista-Agut stavio mu je rampu na dalje učešće na Australijan openu posle četiri seta - 3:1 (6:1, 6:7, 6:3, 6:4).

Krenuo je Roberto Bautista-Agut silovito u ovaj meč. Endi se u prvom setu gotovo nije ni video na terenu i uspeo je da osvoji samo jedan gem, pa je čitav posao bio gotov za nešto manje od pola sata, ali zato je drugi set bio priča za sebe.

Podsetilo nas je to na onu epsku borbu sa Tanasijem Kokinakisom. Endi je opet bio u "potlačenom" položaju, pošto je odmah na startu izgubio brejk, ali je uspeo da ga povrati sredinom ovog dela igre i da nas potom odvede u tajbrejk. A ni tamo nije dobro počelo za sjajnog Marija.

Krenuo je sa mini-brejkom Roberto Bautista-Agut, imao je i dve set lopte da povede sa 2:0, ali je Mari pokazao da je neverovatan karakter. Vratio je obe, potom i sam stigao do dve i iskoristio ih za poravnanje i produžetak drame.

Međutim, treći set nije otišao na njegovu stranu. Igralo se bez brejk lopti u trećem setu, a onda je Roberto Bautista-Agut došao do tri brejk lopte u osmom gemu. Sačuvao je Endi jednu, pa drugu, ali treću nije, dok je Španac nakon toga samo u gemu sa nulom došao do 2:1 u setovima.

Emotivan je bio početak četvrtog seta. Endi je krenuo brejkom, koji je odmah potom izgubio. Držao se dosta dugo, iako ga je Bautista-Agut svojski pritiskao, a onda je došao deveti gem i 0:40. Ovoga puta nije bilo povratka, Roberto je uzeo brejk i stavio tačku na ovaj meč.

Odlični Roberto Bautista-Agut u narednom kolu igra sa Tomijem Polom iz SAD, koji je izbacio svog zemljaka Džensona Bruksbija u tri seta.

Video: Đoković je pre godinu dana proživeo Golgotu u Australiji, a sad ga opet vole: Hronologija torture

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA