≫ 

Ovo je Novak protiv kojeg nema odbrane: Pogledajte tri vezana poena Srbina za preokret na set loptu Dimitrova

Srbin bio najbolji kad je to bilo najvažnije

  • 1
novak đoković Foto: twitter/wwos

Kad je teško - tad je najbolji Novak.

Opet je srpski teniser "isplivao" baš kad je krenuo da tone, po ko zna koji put se pokazalo da mu je mentalna snaga i fokus na trenutak najbolje što ima od naoružanja u svom širokom arsenalu.

U jedinom setu koji je bio problematičan po našeg asa protiv Dimitrova, na 7:6 i set loptu u taj-brejku za Bugarina, Novak je odgovorio kako to samo on ume. Sa tri vezana poena potpuno je preokrenuo tok seta, ali i meča, jer je sve posle bilo daleko lakše. I povreda mišića se posle toga lakše mogla podneti.

Jedan za drugim, Nole je nizao izuzetne udarce u polje rivala, precizne, odmerene, baš tamo gde je rival morao biti u strogoj defanzivi, bez mnogo šansi da preokrene "reli" u svoju korist.

Prvi poen doneo je mir Novaku i beg sa "giljotine", drugi poen je već upumpao samopozdanje našem teniseru za konačni udarac koji je, na kraju, i usledio odmah potom. Tri fenomenalna poena onda kada je to bilo najpotrebnije - za kraj najuzbuljivijeg, prvog, seta koji je trajao 75 minuta.

Video: Najbolji potezi sa finala meča Đokovića i Korde: Nole spasio meč loptu pa pobedio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA