Srbija ima još jednog tenisera u osmini finala AO: Ćaćić srušio 15. nosioca u dublu, sada ide na najveći test

Zajedno sa Kerešijem izbacio je Gonzalesa i Rožera-Vaselana

  • 0
Nikola Čačić Foto: MN Press

Nije samo Novak Đoković! I Nikola Ćaćić plasirao se u osminu finala Australijan opena u konkurenciji dublova, pošto je u 2. kolu zajedno sa teniserom interesantnog imena i prezimena, Aisamom Ul-Hakom Kerešijem savladao Santijaga Gonzalesa i Eduara Rožera-Vaselana u dva seta - 2:0 (7:6, 7:6).

Oba dela igre završena su u tajbrejku, što dovoljno govori kakva se borba vodila puna dva sata na "Kia Areni" u Melburnu. Naš teniser i njegov partner su bili autsajderi pred ovaj meč, pošto su njihovi rivali bili postavljeni za 15. nosioce.

I prvi su i ispustili brejk u prvom setu, ali su ga na svu sreću momentalno vratili i potom izdržali da dođu do tajbrejka. Tamo smo gledali dominaciju, pošto je Ćaćić zajedno sa Kerešijem stigao do 6:0, a iskoristio je drugu set loptu ovaj par, koja im se ukazala.

Drugi set je takođe mogao da bude rešen ranije i to u korist Ćaćića i Kerešija, koji su stigli do brejka na 3:3, ali su rivali uzvratili momentalno u narednom gemu. Spasilo je Ćaćić set loptu, da bi u tajbrejku sa svojim rivalom napravio jedan mini-brejk, dovoljan za pobedu.

U osmini finala Nikolu Ćaćića čeka najveći test, pošto će rivali biti prvi nosioci na turniru, Vesli Kulhof i Nil Skupski koji su izbacili braću Cicipas, Petrosa i Stefanosa, u prethodnom kolu posle tri seta.

Video: Navijači pozdravljaju Đokovića na Australijan openu skoro godinu dana nakon što je deportovan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA