≫ 

Momak iz Budve pod zastavom Srbije: Branko je došao na Australijan Open da predstavi novi srpski teniski talas

Ima Srbija još jednog predstavnika u Melburnu

  • 14
Branko Đurić Foto: Telegraf.rs

Mladi Branko Đurić predstavljaju je Srbiju na juniorskom Australijan Openu, ali na veliku štetu, nije uspeo da prođe prvo kolo ovog Grend slema.

Đurić je poražen od Federika Ćine iz Italije sa 7:5, 6:2, a srpskim novinarima je analizirao ovaj susret u Melburnu.

- Prvi set dosta blizu. Imao sam šansi puno puta pred kraj seta da ga brejknem i uzmem set. Negde sam ja odigrao dosta loše, negde je on odigrao dosta dobro. Drugi set, na početku je otišao dosta loše, odmah me je brejknuo na početku, prvi gem i posle toga sam uvek jurio rezultat. Pred kraj je riternirao jako dobro. Sve u svemu, nisam zadovoljan kako sam odigrao.

Otkrio je Đurić i detalje o sebi.

- Treniram većinom u Austriji, u Beču. Poreklom sam iz Crne Gore, iz Budve. Za Srbiju igram od svoje 11 godina. Treniram u zadnje dve-tri godine, dosta sam zadovoljan. Igram većinom ili juniorske turnire ili fjučerse. Odigrao sam par turnira, uzeo sam par bodova. Ova godina će biti miks juniorskih turnira visokih kategorija i profesionalnih turnira.

U njegovom timu je veoma bitana Austrijanac.

- Moj agent je Austrijanac i dobar prijatelj sa tim trenerom sa kojim treniram. Gunter Breznik, bivši trener Dominika Tima. Prvo sam bio od 2018, 2019. na Pjati akademiji gde je trenirao Janik Siner. Onda je krenulo korona, nisam mogao ni da idem tamo, onda sam se odlučio krajem 2020. da krenem da treniram u Beču.

O svojoj igri?

- Trudim se da igram agresivno. Najbolje oružje su servis i forhend i pokušavam to da unapredim. Mislim da imam dosta dobar bekhend. Iz njega ne uspevam da budem toliko agresivan koliko iz ova dva udarca. Pokušavam da napredujem u tim nekim stvarima - zaključio je Đurić.

Video: U ovom hotelu su Australijanci zatočili Novaka, danas izgleda još jezivije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danka

    22. januar 2023 | 08:14

    Dete, puuunoooo sreće

  • Saša

    22. januar 2023 | 09:06

    Ima mnogo Crnogoraca koji su igrali ili igraju za Srbiju u raznim sportovima, jer neće da nastupaju za Milovu privatnu državu.

  • hulio

    22. januar 2023 | 07:38

    prodao si vjeru sa slavu junace. Nikad nista ni osvojiti neces.Rodjen u Budvi a trcis za Srbiju da igras

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA