Senzacija na Australijan openu: Eliminisana prva teniserka sveta, Kazahstanka napravila iznenađenje u dva seta

Većina je verovala da će se Iga Švjontek prošetati do nove titule

  • 1
Iga Švjontek - Elena Ribakina Foto: Tanjug / AP

Serija velikih iznenađenja na Australijan openu se nastavlja! Pošto su u muškoj konkurenciji ispali mnogi favoriti, uključujući i prvog nosioca, Rafaela Nadala, slična stvar dešava se i u ženskoj gde je noćas viđena senzacija. Iga Švjontek, trenutno prva teniserka sveta, poražena je od Elene Ribakine iz Kazahstana - 0:2 (4:6, 4:6).

Apsolutno ništa nije ukazivalo na to da će Iga biti poražena već u osmini finala Australijan opena. Prethodno je sve svoje rivalke ispraćala sa nulom, dok se Ribakina ozbiljno namučila protiv Danijele Kolins iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je ruku na srce, bila bolje rangirana od nje.

Ali nešto nije išlo na ruku sjajnoj Poljakinji danas. Imala je loše procente realizacije prvog servisa (samo 57%), dok je sa druge strane Ribakina gubila tek svaki peti poen kada bi odservirala prvi servis.

U prvom setu videli smo dosta uspona i padova, pošto je Iga izgubila svoj servis već u prvom gemu da bi ga povratila tri gema kasnije. Međutim, Ribakina je stekla još jednu šansu za brejk u sedmom gemu i na kraju je uspela da ga sačuva za vođstvo.

Prosto je neverovatno šta je Švjontekova sebi dopustila u drugom setu. Povela je sa 3:0, a onda se bukvalno ugasila, dopustila Ribakinoj da uzme šest od sedam narednih gemova i da tako dođe do senzacionalne pobede, možda jedne od najvećih u karijeri.

Inače, Ribakinoj nije strano da pobedi Švjontekovu, pošto je prethodno isto učinila i na egzibiciji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u decembru prošle godine.

Video: Navijači pozdravljaju Đokovića na Australijan openu skoro godinu dana nakon što je deportovan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    22. januar 2023 | 08:54

    u šta je ova zinula..bi mogla da proguta one dve loptice 😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA