Izbacio je Medvedeva, a sada je u četvrtfinalu Australijan opena: Sjajni Korda dobio maraton protiv Hurkača

Lud meč odigrali su Poljak i Amerikanac

  • 0
Sebastijan Korda - Hubert Hurkač Foto: Tanjug / AP

Nastavlja se australijski san Sebastijana Korde! Nakon što je u trećem kolu počistio Danila Medvedeva sa terena, danas je uspeo da se plasira i u četvrtfinale prvog Grend slema u sezoni, pošto je u maratonskom, sjajnom meču izbacio Huberta Hurkača iz Poljske - 3:2 (3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 7:6).

Susret je potrajao čak tri sata i 30 minuta, a tokom čitavog njegovog trajanja videli smo uspone i padove u igri dvojice tenisera i sve do samog kraja nije moglo ni da se nagovesti ko će proći dalje. Nekako je bilo i najpoštenije da se sve reši u supertajbrejku prvog seta.

Iako je Hurkač bolje otvorio meč i dobio prvi set, odmah je usledio jak odgovor Korde koji mu je u naredna dva seta prepustio svega pet gemova i stigao nadomak trijumfa. Delovalo je da će to biti konačan udarac za Hubija, ali je ovaj četvrti set umalo osvojio sa nulom.

Peti set doneo nam je kompletnu dramu. Hurkač je svoju šansu propustio na rezulatu 5:5 kada je imao dve brejk lopte na servis Korde, koje nije iskoristio. Ušlo se u supertajbrejk, u kojem je ponovo bolje krenuo Hubi, ali je nakon toga sve prešlo na stranu Sebastijana Korde. Amerikanac je došao i do dva mini-brejka prednosti i zatim zaključio posao.

U borbi za polufinale, Korda će igrati protiv Karena Hačanova, koji je "oduvao" Jošihita Nišioku sa terena u meču u kojem je dva seta dobio sa nulom.

Video: U ovom hotelu su Australijanci zatočili Novaka, danas izgleda još jezivije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA