≫ 

Cicipas sve prokockao pa se vratio "iz ponora": Grk posle teniskog maratona sprečio podvig Janika Sinera

Velika borba viđena je u osmini finala

  • 0
Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP

Grčki teniser Stefanos Cicipas novi je četvrtfinalista Australijen opena, pošto je u meču osmine finala slavio, posle teniskog maratona, protiv janika Sinera sa 3:2 (6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3).

Neverovatan tenis viđen je u ovom duelu- Delovalo je da ćće Cicipas "počistiti" svog rivala u tri seta. Ali, Siner je posle zaostatka od 20 u setovima izjednačio i najavio potpuni preokret koji je, ipak, izostao.

Velika borba viđena je na Rod Lejver Areni između temperamentnog Grka i upornog Italijana. Cicipas je od starta nametnuo svoj ritam, napao Sinera i odmah došao do brejka. Posle 4:3, Siner je odigrao odličan gem, uzvratio brejkom, ali je Cicipas odmah odgovorio i novim brejkom, koji je pot vrdio, došao do prednosti od 1:0 u setovima.

U nastavku, ponovo je Cicipas bio taj koji je diktirao ritam meča. Slično kao i na početku Grk prvi dolazi do brejka za 2:a, Siner mu odmah uzvraća, a posle 4:4 Cicipas vezuje brejk i osvaja gem na svoj servis za 6:4 i 2:0.

Delovalo je da Italijan neće moći da uzvrati rivalu, ali je viđena mnogo bolja igra16. tenisera sveta. Siner uspeva da u 3. setu dođe do brejka, jedinog u setu i odbrani se za svoj prvi osvojeni set u meču. Potom, u 4. setu usledio je potpuni povratak u meč Janika Sinera.

U petom setu viđena je velika borba i totalna drama pošto je na 2:1 za Cicipasa, Siner gubio 0:40 i uspeo da se "izvuče" i izjednači na 2:2. Grk se tu nije zaustavio. Tako, prvo je osvojio gem na svoj servis, a onda "dodao gas" i došao do novih 40:0 i tri vezane brejk lopte. Siner je spasio prvu loptu, onda odservirao as, pa poslao loptu u aut za brejk Cicipasa. Ovoga puta, Grk nije dozvolio novo iznenađenje, sačuvao je stečleno prednost i upisao pobedu vrednu četvrtfinala.

Cicipas će sledeći meč igrati protiv Jiržija Lehačke.

Video: Cicipas odlepio zbog navijanja: To treba da ostane u fudbalu, ne pripada tenisu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA