≫ 

"Ne vidim kod Novaka probleme sa povredom, on je favorit za osvajanje": Filipusis jasan pred završnicu AO

Filipusis smatra da se Novak, i pored povrede lože, veoma dobro kreće

  • 0
Novak Đoković Foto: AP/tanjug

Slavni teniser, a sada trener Stefanosa Cicipasa, Mark Filipusis izjavio je da je Novak Đoković i dalje favorit za osvajanje Australijan Opena, ali nije zapostavio ni svog pulena u istaknutim rečima

- Stoprocentno je tako. Novak je, po mom mišljenju, najveći favorit. Možda je pod stresom, ali kada bi Stef igrao sa njim u ovom trenutku, rekao bih da je sto odsto spreman.

Filipusis smatra da se Novak, i pored povrede lože, veoma dobro kreće.

"Izgleda dobro. Čvrst je, neverovano udara lopticu, dobro se kreće i jedan je od najboljih u tom segmentu na turu. Videćemo da li će biti nekih fizičkih problema za Novaka, ja ih ne vidim. Ako ih ima, krije ih neverovatno dobro.

Đoković se sastaje sa Aleksom De Minaurom od 09.00 časova.

- Biće fizički veoma zahtevan meć. De Minor će tražiti duge relije, to je ono što inače radi. Voli da igra defanzivno, ali je isto tako dobar u kontrama. Biće spreman večeras i biće veoma zanimljiv meč za gledanje.

Ne isključuje muku srpskog asa protiv Australijanca.

- Udara dobro, fizički izgleda dobro, mentalno je spreman za borbu... Kada ste toliko koncentrisani i napeti dok igrate, morate naći i ravnotežu kako biste bili opušteni. Gledao sam poslednji Novakov meč i, čoveče, veoma je dobar. Znam da mu je uvijena noga, ali mislim da, kada su igrani važni poeni, nije imao nikakvih poteškoća sa kretanjem, kao ni poteza koji bi mu uticali na kretanje - zaključuje Filipusis.

Video: Đoković je pre godinu dana proživeo Golgotu u Australiji, a sad ga opet vole: Hronologija torture

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA