≫ 

Novakova osveta za ismevanje: Đoković brutalno ponizio Australijanca za plasman u četvrtfinale AO!

Samo pet gemova je osvojio De Minor na ovom meču

  • 58
Novak Đoković - Aleks de Minor Foto: Tanjug / AP

Teško da je moglo lakše. Novak Đoković je bukvalno ponizio australijskog tenisera Aleksa de Minora u osmini finala Australijan opena, pošto ovaj ni u kakvom smislu nije uspeo da parira našem teniskom asu, a sve je bilo gotovo za oko dva sata - 3:0 (6:2, 6:1, 6:2).

Bio je ovo jedan od kraćih mečeva koji je Đoković odigrao u svojoj karijeri na Australijan openu. Uopšte se nisu dali primetiti bilo kakvi problemi sa povredom. Novak se kretao besprekorno lako po terenu, terao De Minora na greške i zaista neočekivano lako stigao do trijumfa.

Inače, Australijanac je prošle godine prozivao Novaka Đokovića zbog njegove deportacije iz ove zemlje, pa je ovo svojevrsna osveta za ta dešavanja.

Početak prvog seta uopšte nije mogao ni da nam nagovesti kakvu ćemo dominaciju jutros gledati od strane Đokovića. Držao se De Minor sasvim solidno, jednom je i zapretio u prva četiri gema na Novakov servis, a onda kao da je neko isključio svetlo pred očima Australijanca.

Počeo je da greši, ništa nije mogao da pogodi, pogotovo kod dugih razmena, pa je Novak ušao u brutalnu seriju koja se protegla duboko, skoro do kraja drugog seta. Prvo je sa dva brejka osvojio prvi, a onda je u pomenutom drugom takođe napravio dva i stigao do 5:0.

Ukupno devet gemova je osvojio Đoković u toj seriji, pre nego što ga je De Minor prekinuo. Ali to je bio samo jedan gem predaha za Australijanca, pošto je Đoković u nastavku bez ikakvih problema zaključio posao i za samo koji minut više od sat vremena je već imao dva seta prednosti u osmini finala Grend slema.

Ni treći set nije doneo nikakvu promenu. Prvi gem - brejk, treći gem - brejk. Aleks de Minor bio je katastrofalno loš, a Novak Đoković monstruozno dobar. Epilog je bio jasan - plasman Srbina u četvrtfinale.

Tamo ga u sredu očekuje dvoboj sa Andrejom Rubljovim iz Rusije koji se dobro oznojio ranije danas u okršaju sa Holgerom Runeom, koji je potrajao tri i po sata i otišao u supertajbrejk petog seta. Stari "znanac" pokušaće da zaustavi Noleta na putu ka tituli, a mi se naravno nadamo da u tome neće uspeti.

Tok ovog meča mogli ste da pratite na Telegraf Sportu.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ALEKS DE MINOR 3:0 (6:2, 6:1, 6:2)

TOK MEČA

III SET

6:2 - I to je to! Dve vezane meč lopte, posle kojih Novak stiže do pobede!

5:2 - Imao je Novak Đoković i meč loptu u ovom gemu, ali se De Minor provukao i barem malo produžio ovaj meč, koji će trajati tik preko dva sata.

5:1 - Đoković je na gem od pobede! Nema De Minor rešenja za moćnog Srbina, izgleda da ni brejk loptu neće imati ovog jutra...

4:1 - Bio je Novak blizu da stigne i do 5:0, došao je do đusa, ali je De Minor ipak sprečio sebe dodatne bruke i neće ovaj set izgubiti sa nulom.

4:0 - Evo Novakove nove serije gemova. Sada je osvojio poslednjih pet vezanih. Bilo je malo više borbe sada, De Minor jeste stigao do 40:30, ali nema nade kada Nole pogodi prvi servis.

3:0 - BREJK! Đoković igra neverovatan tenis, a De Minor samo nastavlja da greši. Kraj ovog meča je brže nego što se iko nadao.

2:0 - Prvi put posle zaista dugo vremena je Novak imao manje probleme na svoj servis, pošto ga je De Minor "stegao" i došao do đusa. Međutim, brejk lopti nije bilo, zapravo nije ih ni bilo od početka meča. Dva dobra servisa potvrdila su brejk.

1:0 - BREJK! Aleks de Minor nastavlja da srlja u ponor. Iako je osvojio prvi poen u gemu na svoj servis, Novak je se podigao, vezao čak četiri i uzeo brejk i na startu trećeg seta. 

II SET

6:1 - GEM! SET! Još lakše nego u prvom setu! Novak osvaja i drugi i sada ga samo jedan deli od definitivnog plasmana u četvrtfinale i okršaja sa Andrejom Rubljovim.

5:1 - Evo konačno gema za De Minora. I to relativno lakog, završena je Novakova serija od devet vezanih gemova. Ali u narednom Đoković može da osvoji drugi set.

5:0 - Gde je osam, tu je i devet. Novak osvaja DEVETI uzastopni gem. U narednom će De Minor servirati za zaustavljanje katastrofe i gubitka seta sa nulom.

4:0 - BREJK! GDE JE KRAJ?! Koliko užasno igra De Minor govori podatak da u ovom momentu ima 17% osvojenih poena na prvi servis?! Opet je Đoković imao dve brejk lopte, Australijanac se izvukao, pa dao Novaku novu brejk loptu koju je sačuvao as servisom. Usledila je razmena đusova, Đoković je stigao do pet brejk lopti i tu je nastavio svoju brutalnu seriju.

3:0 - Startovao je De Minor poenom na servis Đokovića, uzvratio je Novak sa tri uzastopna i stigao do 40:15, ali je onda smečovao loptu u aut i propustio da zaključi gem. Ipak, posle maratonskog poena koji je trajao 21 udarac, Nole dolazi do velike prednosti.

2:0 - BREJK! Stiže Novak do brejk lopte i u prvom gemu na servis Aleksa de Minora u drugom setu. Publika je, ipak, podigla Aleksa na trenutak, ali samo na trenutak. Opet brejk Noleta! 

1:0 - Dobra stvar je što i ovaj set počinje Novak svojim servisom, baš onako kako to voli. Sada je lako stigao do 40:0 zahvaljujući dobrim prvim servisima, ali se Australijanac vratio sa dva dobra riterna. Međutim, dalje drame nije bilo. Početna prednost za Đokovića i u ovom setu.

I SET

6:2 - BREJK! SET! Raspao se potpuno Aleks de Minor od sredine prvog seta. Sada je imao 30:0 na svoj servis, a onda je dao Đokoviću da dođe i do brejk i set lopte. On je to iskoristio i sada već ima veliku prednost u ovom meču.

5:2 - Nole potvrđuje brejk u gemu gde nije izgubio niti jedan poen. U narednom će De Minor servirati za opstanak u setu.

4:2 - BREJK! Sjajan gem za Novaka na servis De Minora. Ostao je miran i staložen kod dugih razmena, gde je Australijanac bio nestrpljiv i dva puta je izbacivao loptu u aut, što nas je dovelo do 0:40. Ni servis nije služio domaću nadu, pa stiže prvi brejk! 

3:2 - Krenuo je Đoković dobro u ovom servis gemu, ali je potom stao i dopustio De Minoru da se približi na 30:30. Međutim, dva odlična servisa drže Novaka ispred.

2:2 - Prvi put je Novak zapretio na ovom meču. Stigao je dva puta do đusa (40:40), ali ne i do brejk lopte, pošto bi De Minor svakog puta dobro odreagovao servisima. Nastavlja se velika borba na startu prvog seta.

2:1 - Prvi put smo gledali malo veću borbu na nečiji servis gem. De Minor je sada iskoristio par lošijih servisa Đokovića i prišao na 40:30, ali srećom je Đoković uspeo da realizuje taj poen i da dođe do nove prednosti.

1:1 - Odgovara De Minor na skoro identičan način, sa razlikom da je on svoj gem dobio sa nulom. Takođe je odservirao as za kraj.

1:0 - Nismo mogli da zamislimo bolji početak za Novaka. On je bio na servisu, koji ga je služio i upravo asom je završio posao za prvo vođstvo danas.

- Jedan od naših navijača nosi dres Škuletića na tribinama, što nije izmaklo našem izveštaču sa lica mesta.

Škuletić, dres, Australijan open Foto: Miloš Bećagović / Telegraf.rs

- Dvojica tenisera su na terenu, tako da se može očekivati da susret definitivno počne u 09.40 časova.

Susret dvojice tenisera će kasniti dok se ne isprazne i ne popune tribine u Melburn Parku između dnevnog i večernjeg programa. Novo očekivano vreme početka meča je 09.40 časova.

KOMENTAR PRE MEČA

Reč je o teniseru španskog porekla koji ima australijski pasoš. Rođen je 1999. godine i trenutno je jedan od perspektivnijih tenisera mlađe generacije. Do sada je u karijeri osvojio ukupno šest titula, a najbolji plasman bio mu je 15. mesto na ATP listi. Trenutno je na 24. poziciji.

Na Australijan openu nikada nije prošao dalje od osmine finala, što je učinio i prošle godine. Najveći uspeh na Grend slemovima mu je četvrtfinale US Opena koje je igrao 2020. godine.

Interesantno je da se Novak i Aleks do sada nisu sastajali u karijeri, tako da će ovo biti premijerni okršaj dvojice tenisera iz kojeg će, nadamo se, Đoković izaći kao pobednik.

Inače, Aleks de Minor je na putu do ove osmine finala savladao redom Ju Hsiju Hsua sa Tajvana u tri seta, a potom dvojicu Francuza - Adrijana Manarina i Benžamena Bonzija. Prvi mu je uzeo jedan set, a drugi to nije uspeo.

Video: Navijači pozdravljaju Đokovića na Australijan openu skoro godinu dana nakon što je deportovan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E neka je

    23. januar 2023 | 11:01

    Obzirom na izjave koje je davao prošle godine kada su se iživljavali nad Novakom treba da ga ponizi koliko god može.

  • Rajko

    23. januar 2023 | 10:14

    Srećo naša, ponosu i diko! 🇷🇸 🇷🇸 🇷🇸

  • Jovan

    23. januar 2023 | 10:11

    Idemo Novače LEGENDO do pobede🇷🇸❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA