≫ 

Čuveni Bagdatis pričao o Đokoviću: "Ima problem sa zadnjom ložom, ali ga kontroliše, sa druge je planete"

Kiparski teniser očekuje veliku borbu sa australijskom teniskom nadom, Aleksom de Minorom

  • 0
Markos Bagdatis Foto: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković ovog jutra vodiće bitku sa Aleksom de Minorom iz Australije za plasman u četvrtfinale prvog Grend slema u sezoni (09.00, Eurosport 1).

Naš reporter iz Melburna, Miloš Bećagović, imao je priliku da pred današnji susret razgovara zajedno sa ostalim novinarima sa čuvenim kiparskim teniserom, Markosom Bagdatisom.

On ističe da misli da se Novak kreće bez ikakvih problema po terenu i da je jasno da postoji problem sa zadnjom ložom, ali da ga on nekako kontroliše.

- Veoma je komplikovano sa zadnjom ložom, ali mislim da se i dalje kreće sto posto. Kada ga gledam kako igra, ne vidim nekoga ko oseća velike bolove. Naravno da ima problem sa zadnjom ložom, ne kažem da nema, ali pronalazi način da to kontroliše. Momci iz Velike trojke uvek to rade, pronalaze načine da nas iznenade, prevazilaze povrede koje drugi igrači ne mogu - rekao je Bagdatis.

Uporedio je Novaka sa Nadalom i Federerom, istakavši da oni konstantno napreduju, čak i u poznim godinama svoje karijere.

- Nikada nismo mogli da pretpostavimo šta će Novak, Rafa i Rodžer postići, oni su sa druge planete. Nikada nisu prestali da napreduju, a to je i teško i neverovatno. Svaka odluka koju su doneli u karijeri bila je ispravna, što nije uvek slučaj - istakao je Kipranin.

O sledećem rivalu Novaka Đokovića je imao samo reči hvale. De Minor je borben i sigurno je da će ostati na terenu do poslednje kapi znoja.

- Veoma je težak protivnik, trči za svaku loptu i ima fantastični, čudni, ravni bekhend – baš kao što ga je imao njegov trener Lejton Hjuit. Veliki je borac, nikada neće odustati, tako da se protiv njega zaista mora dobiti meč, on ga neće pokloniti. Mislim da je to njegov kvalitet i da može da našteti Novaku, pod uslovom da je Novak malo povređen. De Minor može da mu naškodi, može da ga ’pretrči’ - zaključio je čuveni teniser.

Video: Navijači pozdravljaju Đokovića na Australijan openu skoro godinu dana nakon što je deportovan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA