Novak ohrabrio pred završnicu AO, pričao o povredi: "Danas ništa nisam osetio, ali ne želim da slavim prerano"

Najbolji teniser sveta slavio je posle malo više od dva sata provedena na terenu i odmoran ide u četvrtfinale

  • 2
Novak Đoković - Aleks de Minor Foto: Tanjug / AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković veoma lako je došao do pobede protiv Aleksa de Minora iz Australije i plasmana u četvrtfinale prvog Grend slema u sezoni - 3:0 (6:2, 6:1, 6:2)!

Naš najbolji teniser je na terenu proveo malo više od dva sata, a rival je osvojio samo pet gemova na današnjem meču, što dovoljno govori o nivou tenisa na kojem je igrao Đoković.

U komentaru posle samog meča, Novak je dobio pitanje zbog čega je tako ubedljivo pobedio Aleksa, ali ne samo njega, nego i druge rivale.

- Zato što želim da ih pobeđujem tako ubedljivo (smeh). Ne mogu da kažem da mi je žao što niste gledali duži meč, stvarno sam hteo da dobijem u tri seta jer nikada ne znate sta moze da se desi. Prvih četiri gema je bilo veoma blizu, a onda sam se osetio slobodnije. Osetio sam da je nervozniji na kraju prvog seta i odlučio sam da iskoristim prilike, tenis je brz sport sve može da se promeni brzo. Zadržao sam fokus i odigrao najbolji meč godine do sada.

Nije se danas primetilo da Novak ima povredu, igrao je kao u transu, kao da je u najmlađim danima.

- Danas nije bilo očigledno da sam povređen, nisam osetio ništa danas. Hvala mom medicinskom timu, fiziju i Bogu, ne želim da slavim prerano. Znam da sve može brzo da se promeni, zadovoljan kako sam igrao, kako sam se kretao i udarao, nastavimo ovako.

Povrede su, naravno, sastavni deo sporta. Lekovi pomažu da se ublaže Đokovićevi bolovi.

- Prošao si kroz nekoliko povreda u karijeri i znaš kako je to na terenu. Znam da za mnoge nije idealno ovih dana, nisu to one vrste pilula (smeh), već one protiv bolova. Dosad je bio najbolji dan turnira i nadam se da će ostati tako.

Posebno se Đoković osvrnuo na svog sina Stefana sa kojim kaže da provodi dosta slobodnog vremena.

- On uživa igrajući, važna stvar je da voli sta radi, bio to tenis ili bilo koji sport, kao otac želim da bude aktivan i zdrav, kada sam kući nema odmora za mene od tenisa jer igram sa njim. To su moja dva anđela. Ko zna možda se nekada Stefan i ja vratimo da igramo dublove pred vama. Tara ne voli tenis, ona voli balet i gimnastiku. Čuva me sa obe noge na zemlji, zavrti me kada god me pogleda, njen pogled je najlepši pogled koji sam doživeo.

Sledi okršaj sa Andrejom Rubljovim, sa kojim se Đoković sastao toliko puta u karijeri, a koji mu je dužnik iz Beograda sa Serbia Opena, gde nas je rasužio.

- Već nekoliko godina je Top 5, Top 10 igrač, snažno udara, veoma je eksplozivan, pomalo kao De Minor, pa se nadam da će i rezultat biti isti - završio je Novak.

Video: Navijači pozdravljaju Đokovića na Australijan openu skoro godinu dana nakon što je deportovan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA