Jedan ga žestoko provocirao, a drugi letos nije bio profesionalac: Ovi Amerikanci čekaju Đokovića u polufinalu

Ben Šelton se nalazio van prvih 500 na ATP listi u junu mesecu, a sada možda ima šansu da zaigra sa Đokovićem

  • 0
Ben Šelton i Tomi Pol Foto: Tanjug / AP

Pogledate li u donji deo žreba Australijan opena ove sezone, možda biste pomislili da je neka greška kada ugledate imena Bena Šeltona i Tomija Pola na mestu četvrtfinalista turnira. Ali ne, sve je regularno i američki par zaista čini jedan od parova koji će se boriti za plasman među četiri najbolja.

I ne samo to, nego bi pobedom potencijalno mogli da ukrste puteve sa našim Novakom Đokovićem, uzimajući pod uslov da Srbin u sredu pobedi Andreja Rubljova i tako nastavi pohod ka toliko željenoj, desetoj tituli na Australijan openu.

Do letos nije bio profesionalac, ovo mu je prvi put da se takmiči van SAD

Ali ko su ti momci? Verovatno ste i sami prethodno guglali neka imena, pa da vam pomognemo. Mnogo veća senzacija je sam plasman mladog i simpatičnog Bena Šeltona u četvrtfinale turnira, a koji trenutno zauzima 89. mesto na ATP listi.

Šta je to toliko zanimljivo za ovog momka? Prvo - u junu prethodne godine nije ni bio profesionalni teniser! Nije se nalazio među 500 najboljih na svetu što bi mu omogućilo da dođe do te "titule", ali je posle osvajanje titula na NCAA turnirima širom SAD napravio svoj prvi proboj.

Drugo - ovo mu je prvi put ikada u životu da je napustio SAD kako bi se negde takmičio! Ne, nije šala. Ben je sve prethodne bodove na ATP listi osvojio takmičeći se isključivo na teritoriji svoje rodne zemlje. A sada, i dalje sanja prvi Grend slem u svojim rukama.

Sa aktuelnim rezultatima, sjajni Ben se domogao 43. mesta na ATP listi, a u slučaju da osvoji trofej, što je naravno malo verovatno, ali čuda se ipak dešavaju, mogao bi da dođe do neverovatne 13. pozicije. To bi verovatno bilo najkraće vreme ikada od kako je neko postao profesionalac do momenta kada je ušao među 15 najboljih.

Provocirao je Novaka, nije hteo da se rukuje sa njim na Federerovom oproštaju

Sa druge strane, Tomi Pol je daleko poznatiji teniser i blagi je favorit da dođe do pobede u ovom sveameričkom okršaju. Stariji je od Bena pet godina, već je dolazio do osmine finala Vimbldona prošle godine, a u juniorskoj kategoriji bio je osvajač Rolan Garosa u 2015. godini.

Ipak, njegov rast nije bio tako meteorski kada je kročio u profesionalne vode. Dugo je stagnirao i uglavnom je beležio prosečne rezultate. Pred turnir je bio na 35. poziciji na ATP listi, a najnoviji rezultati doneće mu pomak na 28. mesto, a ako se kojim slučajem desi iznenađenje i osvoji turnir, ući će među deset najboljih i "uglaviće se" na devetu poziciju.

Međutim, problem sa njim je taj što "organski" ne podnosi Novaka Đokovića, pa je na egzibicionom turniru na kojem se Rodžer Federer oprostio od aktivnog igranja tenisa izbegao rukovanje sa Srbinom, a kod kontroverzne odluke da se eliminiše sa US Opena zbog udaranja pomoćnog sudije lopticom, prozivao je našeg igrača na društvenim mrežama.

Sve u svemu, Novak prvo treba da prebrodi Rusa, a onda da razmišlja o američkom okršaju. Ko god da mu dođe na crtu, Đoković će biti favorit.

Video: Navijači pozdravljaju Đokovića na Australijan openu skoro godinu dana nakon što je deportovan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA