≫ 

Novak sa 25 pobeda ispisao istoriju u Melburnu: Protiv Rubljova novi korak do teniske večnosti

Novak igra odlično u Melburnu

  • 2
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je ubedljivo slavio protiv Aleksa de Minora u osmini finala Australijan opena, gde ga u sredu (najverovatnije od 09.00 ujutru po vremenu u Srbiji) čeka duel sa Rusom Andrejem Rubljovim.

Glavni cilj koji Đoković ima u Australiji jeste trofej i 22. Grend slem titula, a ujedno jubilarna 10. titula na Australijan openu. Ipak, nisu zanemarljivi ni rekordi koje Novak obara iz meča u meč.

Ovom pobedom Novak je izjednačio i svoj lični rekord na Australijan openu po broju vezanih pobeda i sada ih ima 25. Zanimljivo, Novaka, koji ukupno na tlu Australije sada ima 38 pobeda, sada deli jedan trijumf od rekorda Andrea Agasija koji ima 26 pobeda. Takođe, Novak je drugi put u nizu došao do 25 pobeda na Australijan openu i jedini je u open eri sa učinkom d po 25 pobeda na Australijan openu. Naime, prvu seriju od 25 trijumfa, Novak je napravio u periodu od 2011. do 2014. godine, a drugu od 2019. do danas.

Poslednji koji je Novaka pobedio u Australiji bio je Korejac Hjeon Čung još 2018. godine. Tako, Novaka deli jedan korak od istorije, koju može da ispiše već u sredu protiv Rubljova

Video: Srpski navijači ispratili Noletov trening, pa dobili od njega poklone za ceo život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acaaa

    23. januar 2023 | 22:52

    Drage Novine, toliko ga dizete u nebesa da tacno pomislim da ce izgubiti od Rubljeva, daj vise spustite tu loptu. Svaki put kada pisete tako o nekim sportistima uglavnom kiksnu sledecoj utakmici. Hocu i ja da osvoji ali te hvaldzije nikome dobro nisu donele.

  • Eliot Ness

    24. januar 2023 | 06:40

    Sta ima veze ko sta pise, Novak to i ne cita.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA