Poznat prvi polufinalista Australijan opena: Korda predao Hačanovu, nije mogao da pređe preko povrede

Mučio se danas američki teniser i bilo je očigledno da ima problema

  • 0
Sebastijan Korda i Karen Hačanov Foto: Tanjug / AP

Očekivala se velika borba, ali je povreda sprečila Sebastijana Kordu da pokaže sve što ume protiv Karena Hačanova. Američki teniser je morao da preda meč Rusu tokom trajanja trećeg seta, jer je bilo očigledno da ima problema da se kreće - 2:0 (7:6, 6:3, 3:0).

Davao je Korda sasvim solidan otpor Karenu, ali je Rus uspeo da nametne svoj ritam od starta, da diktira ritam i da na kraju ostvari jedan od najvećih uspeha u karijeri. Već tokom drugog seta se Amerikanac požalio na povredu, tražio medicinski tajmaut, ali očigledno nije bilo pomoći u takvoj situaciji.

Tako je Rus proveo samo sat i 52 minuta na terenu, što će mu pomoći da se oporavi i regeneriše za meč polufinala gde će se sastati sa pobednikom okršaja koji će kasnije igrati Stefanos Cicipas iz Grčke i Jirži Lehečka iz Češke.

Što se konkretno današnjeg meča između Karena i Sebastijana tiče, on je krenuo najbolje moguće po Rusa koji je uzeo brejk već u drugom gemu i držao ga sve do momenta kada je servirao za osvajanje prvog seta. Tada je Amerikanac "uzvratio" brejkom, da bi se ušlo u tajbrejk.

U presudnom gemu je bilo svega i svačega na samom startu. Međutim, Hačanov je prvi našao smirenost u svojoj igri, povezao tri poena i tako "upecao" tri set lopte, a iskoristio je poslednju od njih.

U drugom setu je sve bilo kako treba za Kordu do tog medicinskog tajmauta. Od tada je krenuo potpuni raspad. Tri gema u nizu je do kraja osvojio Karen, a potom još tri i u trećem, pre nego što je Sebastijan osetio da jednostavno više ne može da stoji na nogama.

Karen je ovom pobedom sebi obezbedio plasman na 13. mesto na ATP listi, dok bi u slučaju osvajanja titule mogao da dođe i do sjajne sedme pozicije. Sa druge strane, Korda će od ponedeljka biti na 25. mestu na ATP listi, osim ukoliko Tomi Pol ili Jirži Lehečka ne upišu neki senzacionalan rezultat.

Video: Ovo je ćerka legende fudbala koju su sve vreme snimali na Novakovom meču, ali nije navijala za njega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA