≫ 

Ko je Đokovićev sledeći protivnik: Rus koji ga je dobio u Beogradu, Novak i on se kucali jajima u finalu

Mirni momak iz Rusije, reklo bi se na prvu loptu, ali je Rubljov dosta radio na nestanku nervoze i naglih pokreta nakon nezadovoljstva. Sve je to uspeo, iako i dalje ima glasna negodovanja i monologe tokom susreta sa svojim boksom

  • 0
Novak Đoković, Andrej Rubljov Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković u sredu od 09.30 časova po srpskom vremenu igra četvrtfinalni duel Australijan Opena protiv šestog igrača sveta Andreja Rubljova, a Rus je znao da pokaže zube Srbinu u prošlosti, ne tako dalekoj.

Andreju je sada 25 godina i prilično se etablirao u Top 10 uz povremene izlaske, ali je već duži period u samom teniskom kremu i prilično determinisan da učestvuje na što većem broju turnira tokom godine.

Sa Đokovićem se sastao tri puta i uspeo jednom da trijumfuje, dok je Novak ova druga dva puta kada su igrali, a oba puta je to bilo u Torinu, slavio.

Taj jedini poraz se upravo desio u finalu Serbia Opena kada je Rubljov uspeo prošle godine da se okiti titulom u Beogradu, ali sve to ima svoje "zašto".

Naime, Novak je taman ponovo hvatao zalet, u tom momentu je još uvek pokušavao da nađe formu usred manjeg broja turnira koje je igrao. Sve je to bilo zbog papirologije i korone, a Đoković je krenuo u preokret, ali je u trećem setu totalno izgubio vazduh i prepustio Rusu da pobedi sa 6:2, 6:7, 6:0.

Može se reći da to nije bilo baš najbolje vreme za Srbina koji je na čist kvalitet uspeo i da dođe do finala, a pritom je bila i šljaka, ali sada je mnogo drugačija situacija.

Situacija koja mnogo više odgovora Đokoviću.

U ovoj godini, Rubljov je na oba turnira u Adelejdu ispadao odmah na startu, prvo od Roberta Bautiste Aguta, a onda i od Tanasija Kokinakisa, oba u tri seta.

Nakon toga je stigao u Melburn gde je zabriljirao.

Novak Đoković Andrej Rubljov Andrey Rublev Foto: Profimedia/ddp USA/LaPresse

Dominik Tim je pao sa 3:0, zatim Emil Rusuvuori sa 3:1, da bi Daniel Evans položio oružje sa 3:0. Na kraju, najteži momenat mu je usldio protiv Holgera Runea gde je nekoliko puta bio na pragu poraza, ali je uspeo da izgora do pobede i sa 3:2 zakaže duel sa Novakom.

Mirni momak iz Rusije, reklo bi se na prvu loptu, ali je Rubljov dosta radio na nestanku nervoze i naglih pokreta nakon nezadovoljstva. Sve je to uspeo, iako i dalje ima glasna negodovanja i monologe tokom susreta sa svojim boksom.

Pretežno, na konferencijama, gleda isključivo u sto ispred sebe ili u pod ispod svoje stolice, ali je uspeo da artikuliše svoju snagu i da izbije na površinu teniskog sveta.

Biće teško Novaku, ako je verovati istoriji i papiru, ali se i dalje zna na kojoj strani je favoritska uloga.

Ukoliko trijumfuje, Đoković će igrati protiv pobednika duela Bena Šeltona i Tomija Pola, Amerikanaca koji su napravili i napraviće rezultate karijere. Svakako, čini se, projektovano je mnogo teže Noletu da savlada Rubljova nego da pređe polufinalnu prepreku.

Video: Rubljov pred početak Serbia Opena: U Beogradu se osećam slično kao u Moskvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA