≫ 

Jedan od ove dvojice čeka Đokovića u finalu Australijan Opena

Ili Grk ili Rus

  • 3
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Ulazimo u samu završnicu i drama je sve veća - Novak Đoković, ukoliko prođe Andreja Rubljova i još jednu prepreku, naći će se u finalu Australijan Opena gde ga čeka ili Stefanos Cicipas ili Karen Hačanov.

Cicipas i Hačanov će igrati međusobno u polufinalu prvog Grend slema u sezoni, a Grk je stepenicu pre sudara sa Rusom izbacio Jiržija Lehečku sa 3:0 u setovima (6:3, 7:6,

On će svakako biti favorit u tom duelu, ne samo zbog statusa četvrtog tenisera sveta, već i zbog forme koju je pokazao od samog starta turnira.

Krenuo je pobedom protiv Kventina Halisa sa 3:0, a ni Rinki Hiđikata i Talon Grikspor nisu uspeli da mu uzmu set.

Na najvećem iskušenju je bio protiv Janika Sinera koji je uspeo da se izvuče sa ivice ponora, da napravi dramu u tom susretu, ali je Italijan na kraju položio oružje nakon četiri sata borbe.

Sa druge strane stiže Hačanov koji je još jednom naštelovao svoj forhend i ponovo napravio dobar rezultat na Grend slemu.

Zapata Miraljas (3:0), Kubler (3:1), Tiafo (3:1), a onda i Nišioka (3:0) bili su put Karena do četvrtfinala gde je izašao na megdan Sebastijanu Kordi koji je u jednom momentu izgledao kao neko ko sa pravom razmišlja o tituli.

Ipak, Hačanov je vodio sa 2:0 u setovima i 3:0 u gemovima kada mu je Amerikanac predao meč i propustio ga do polufinala.

Kao što je rečeno, u finale ide ili Cicipas ili Hačanov, a Đokoviću su do finala ostala još dva koraka, dok će prvi morati da napravi protiv Andreja Rubljova u sredu od 09.30 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    24. januar 2023 | 13:53

    ma nek dođu obojica u finalu protiv Noleta i opet će obojica izgubiti!!! Ajmo Nole ,ono polako ali sigurno do titule!!!

  • Бобан

    24. januar 2023 | 14:54

    Само Православци остали

  • Bane

    24. januar 2023 | 17:22

    Navijam da bude Cicipas, ostao mu je Nole "dužan" za prozivke nakon finala RG. Na najbolji mogući način bi mu novom pobedom zapušio pogana usta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA