Prelepa Vika u polufinalu Australijan opena: Beloruskinja u dva seta izbacila treću teniserku sveta

Ona će se sa Elenom Ribakinom boriti za mesto u borbi za trofej

  • 4
Viktorija Azarenka Foto: Tanjug / AP

Još jedno manje iznenađenje videli smo u četvrtfinalu Australijan opena. Beloruska teniserka, Viktorija Azarenka izbacila je trenutno treću na svetu, Džesiku Pegulu iz SAD posle dva sjajna seta - 2:0 (6:4, 6:1).

Dominirala je Vika od početka do kraja i tako nastavila proboj nazad ka svetskom vrhu. Prethodno je bila na prvom mestu ATP liste još tokom 2012. godine, a baš u tom periodu osvojila je dve titule na Australijan openu (2012. i 2013. godine), uz finala na US Openu (2012, 2013. i 2020. godine).

Prvi set bio je veoma interesantan. Vika je stigla do brejka vrlo brzo, još u drugom gemu, a potom je već u osmom gemu na servis Pegule imala dve set lopte da reši stvar. Nije uspela, Džesika se podigla, a potom je Azarenka propustila nove dve set lopte na svoj servis i dala šansu Peguli da skroz izjednači.

Brejk je uzela, ali je Vika uzvratila. Na petu set loptu je ipak došla do poena i potom je posao bio mnogo lakši. U drugom setu, Beloruskinja je napravila čak tri brejka, time potvrdivši da je u sjajnoj formi.

U polufinalu, Azarenka će igrati protiv Elene Ribakine, koja je eliminisala Jelenu Ostapenko iz Letonije u dva seta (6:2, 6:4).

Video: U ovom hotelu su Australijanci zatočili Novaka, danas izgleda još jezivije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA