Kakva drama za Cicipasa! Centimetri ga delili bude diskvalifikovan kao Đoković

Momenat besa mogao je skupo da košta Grka

  • 6
Stefanos Cicipas Printskrin: Eurosport

Stefanos Cicipas je drugi polufinalista Australijan opena, pošto je savladao Čeha Jiržija Lehečku sa 6:4, 6:3, 6:4 i tako zakazao borbu protiv Rusa Karena Kačanova, kojem je prethodno predao Sebastijan Korda nakon što je Kačanov vodio sa 2:0.

Ovaj polufinalni meč je zakazan za četvrtak od 09.00 na Rod Lejver areni, a Cicipas je ujedno ovim ponovio svoj najbolji uspeh na Australijan openu, a sada želi da ode i korak dalje i veliki je favorit protiv Kačanova.

Ali, malo je falilo da Grk, koji je najveći favorit za finale u ovoj polovini žreba bude diskvalifikovan u završnici meča, i to kada je vodio sa 2:0 u setovima i 4:3 u trećem setu.

Cicipas je tada imao 0:30, mirisalo je sve na brejk, ali je Lehečka povezao tri dobra poena. Cicipas nije mogao da stigne jednu loptu, ona je udarila u zaštitnu ogradu, a onda je po njoj opalio Cicipas ali je imao sreće da nije pogodio skupljača loptica, koji je već krenuo ka loptici.

Ipak, imao je Cicipas i sreću, jer je malo falilo da bude diskvalifikovan, poput Novaka Đokvovića svojevremeno na US openu, kada je 2020. godine diskvalifikovan jer je na sličan način pogodio linijskog sudiju.

Cicipasova je sreća i što ove godine na Australijan openu nema linijskih sudija, već tehnologija određuje da li su loptice u autu ili nisu.

Pogledajte i kako je Cicipas izbegao horor ispadanje:

Video: Unuk odveo baku Srbijanku da gleda Noletov meč: Njena sreća nikad veća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA