Gde je i šta radi Rodžer Federer u penziji? Život mu se potpuno promenio posle napuštanja tenisa

Švajcarac sada ima mnogo više slobodnog vremena, pa može da se posveti stvarima koje voli, a koje je zapostavljao zbog tenisa

  • 13
Rodžer Federer, Mirka Federer Foto: Profimedia/Jana Call me J/ABACA / Shutterstock Editorial

Ovo je prva teniska sezona posle pune 22, da u njoj neće biti Rodžera Federera, jednog od najvećih igrača u istoriji tenisa.

Federer se oprostio od tenisa u septembru 2022. godine na Lejver kupu u Londonu, kada su njegove suze obišle planetu.

Rodžer u 41. godini nije mogao više da se vrati i da bude na profesionalnom nivou posle nekoliko teških povreda i operacije kolena i odlučio je da kaže da je gotovo i "okačio je teniske rekete o klin".

Federer sada ima priliku da radi sve ono što je propuštao godinama zbog tenisa, turnira i treninga.

Život mu se potpuno promenio, a to se može videti i na osnovu malo detalja koje objavljuje o svom profilu na Instagramu.

Dok traje Australijan open, a Novak Đoković juri jubilarnu 10. titulu u Melburnu i ukupno 22. Grend slem titulu u karijeri, Federer uživa u skijanju.

Objavio je video sa planine, gde pokazuje i zavidno umeće na skijama, a tu je takođe i stil koji je lep za oko, kao što je bio i njegov stil igre koji je sasvim sigurno najlepši ikada viđen u tenisu.

- Prošlo je 15 godina! Osećam se tako dobro da sam se vratio na skije - novi početak - napisao je Federer uz video kako skija.

Takođe, Federer koristi višak slobodnog vremena i za česte posete mnogim modnim događajima ili gala večerima koje organizuju veliki modni brendovi.

Fotografi su zabeležili da je poslednja dva dana bio u Parizu, najpre na događaju koji je organizovao Dior, a potom i na "Fashion week-u".

Društvo mu je pravila supruga Mirka, koja takođe često obilazi modne događaje.

Federer je i tokom igračke karijere znao dobro da se oblači i njegove modne kombinacije su izazivale pažnju gde god se pojavi, a tako je bilo i sada u Parizu na dva odvojena događaja.

Pogledajte i sami u galeriji:

Interesantno je i da će Federer biti jedan od domaćina Met Gala za 2023, gde će mu društvo praviti i pevačica albanskog porekla Dua Lipa, kao i Penelope Kruz, Mihaela Koel i Ana Vintur, a događaj će se održati 1. maja u Metropoliten muzeju u Njujorku.

Video: Federer u smokingu zaigrao stoni tenis i imitirao igrače kako stenju tokom udaraca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    24. januar 2023 | 17:14

    Švajcarski penzioner... Srpski san

  • Gm

    24. januar 2023 | 16:35

    Neka njega.... Trenutno uzivamo u pisanju istorije tenisa. Al dobro, ipak je on treci najveci svih vremena.

  • Zola

    24. januar 2023 | 16:40

    I treba da uživa, svaka mu čast. Samo mu je žena kramp teški, nažalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA