≫ 

Moskovljanka u finalu Australijan Opena: Ribakina sklonila Azarenkovu sa svog puta, još korak do sna

Aktuelna šampionka Vimbldona sada čeka rasplet drugog polufinala između Poljakinje Linet i Beloruskinje Sabalenko

  • 0
elena ribakina Foto: Tanjug/Ap

Još jednu veliku pobedu u Melburnu upisala je rođena Moskovljanka Elena Ribakina, koja se takmiči pod zastavom Kazahstana.

U polufinalu, u dva seta, rezultatom 7:6 i 6:3, savladala je dvostruku šampionku Australijan Opena (2012, 2013), deset godina stariju Viktoriju Azarenko.

U finalu, aktuelnu šampionku Vimbldona čeka bolja iz duela Poljakinje Magde Linet i još jedne Beloruskinje Arine Sabalenko.

Meč između Ribakine i Azarenko obilovao je brejk gemovima, čak četiri ih je bilo u prvom setu, još osam mini brejkova u dodatnom periodu prvog seta, taj-brejku, i još četiri u drugom setu!

U takvom odnosu snaga Ribakina je uspela da se bolje snađe i da iskoristi sve što joj je "ponudila" Beloruskinja, a nudila joj je previše grešaka. Tračak nade za spas Azarenkove pojavio se na 5:3 u drugom setu, prethodno je do gema došla - pogađate - brejkom, ali je već u narednom, na svoj servis, poklekla.

Ribakina je bila spremna, nizala je poene do 0:40 na servis protivnice i već tada praktično dovela rivalku u bezizlaznu situaciju. Čekalo se samo da joj zada konačan udarac.

Beloruskjinja je uspela da dođe tek do jednog poena u tom periodu meča, ispostavilo se i poslednjeg na ovogodišnjem turniru.

Bolja ide dalje. Ribakina živi san.

ribakina i azarenka Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA