Pol "promenio" ploču, nahvalio Novaka na konferenciji: "Naterao me je da igram loše, on je sjajan teniser"

Američki teniser imao je dosta reči hvale za Đokovića i njegovu igru

  • 2
Novak Đoković - Tomi Pol Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković ostvario je plasman u veliko finale Australijan opena, gde će mu rival biti Stefanos Cicipas. Nole je danas bez ikakvih problema uspeo da se izbori sa Tomijem Polom iz SAD u tri seta za nešto više od dva časa igre - 3:0 (7:5, 6:1, 6:2).

Na konferenciji za medije, američki teniser je dobar deo posvetio Novaku. Istakao je veliki respekt prema njegovoj igri i kaže da je oduševljen nivoom koji je pokazao.

- Mislim da zaista dosta ljudi respektuje njegov stil igre. On je jedan neverovatan igrač, posebno ovde u Australiji. U svlačionici, mislim da niko ne želi da ga vidi na svojoj strani žreba. Ali, u polufinalu Grend slema ne možete da dobijete lošeg igrača. Tako da to što sam igrao sa njim ovde je bilo sjajno iskustvo. Znao sam da će dobro odigrati, ali meni je žao što ja nisam bio bolji. On me je "naterao" da igram loše, tako da, da - on je sjajan teniser.

Njegov plan danas jednostavno nije mogao da funkcioniše, a razlog je Đoković.

- Želeo sam da serviram uz volej tokom meča, a to nisam uradio nijednom. Teško je to, pogotovo zato što mi je procenat prvog servisa bio dobar. Čak i kada sam ga ubacivao, on je uspevao da vrati ritern na osnovnu liniju. Takođe sam hteo da mu šaljem dropšotove, ali nisam imao šansu za to. Promašio sam i prva tri slajsa na meču.

Pokušao je i sam da shvati šta se to desilo Novaku u prvom setu što je uslovilo pad u igri.

- Dao mi je šansu u prvom setu. Ja sam osvojio neke teške poene. Kao da se iznervirao zbog nečega. I navijači su počeli da se komešaju, tako da je tada postajalo zaista zabavno. Došao sam do 5:5, ali sam posle toga izgubio čak šest gemova u nizu. Očigledno sam mogao da uradim nešto drugačije, ali je on odigrao sjajan tenis.

Posebno ga je iznenadilo to što je Đoković imao sjajne druge servise tokom meča.

- Nisam očekivao da je njegov drugi servis ovako dobar. Hteo sam da ga napadnem na drugi servis. Ali to me je iznenadilo. Na velike poene, iskakao je sa sjajnim drugim servisima. Svaki poen, prosečna brzina tog drugog servisa je bila veća.

Video: Ludnica oko stadiona u Melburnu nakon pobede Novaka nad Rubljovim: Grme srpske pesme u Australiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    27. januar 2023 | 16:38

    Hteo da bude neki smeker kad je iskulirao Novaka a danas ga Nole ponizio meni licilo današnje polufinale ko da je 1 kola AO.

  • Rade

    27. januar 2023 | 17:38

    Nemoj Novaka da poniziš,Vraća sa kamatom, veliki čovek i fer igrač…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA