Brutalno žensko finale Australijan opena: Fenomenalan tenis, Beloruskinja postala nova šampionka Melburna!

Sabalenka je savladala Elenu Ribakinu u tri seta posle velike borbe

  • 2
Arina Sabalenka - Elena Ribakina Foto: Tanjug / AP

Kakvo finale ženskog dela Australijan opena! Dve maestralne teniserke, Elena Ribakina i Arina Sabalenka, pružile su publici sjajno uživanje i tenis koji će se pamiti, a trofej će kući sa sobom posle ogromne borbe poneti Beloruskinja koja je bila bolja u tri seta - 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

Bilo je ovo jedno od najboljih ženskih finala Australijan opena u 21. veku, ako gledamo igru. Na trenutke je delovalo kao da gledamo prvu i drugu teniserku sveta, a ne 25. gde je pozicionirana Kazahstanka, odnosno 5. gde je trenutno rangirana Beloruskinja.

Sjajni servisi, riterni, drama, sve to pružilo je potpun užitak publici u Melburnu. Bilo je napeto sve do samog kraja i nije se moglo nagovestiti ko će na kraju podići najvredniji trofej na Australijan openu u ženskoj konkurenciji.

Ipak, počelo je nešto bolje za osvajačicu Vimbldona, Elenu Ribakinu, koja je stigla do brejka već u trećem gemu prvog seta i uspela je da ga sačuva negde do pred sam kraj kada je Beloruskinja stigla da odgovori. Prisitkala je malo po malo, a onda je u osmom gemu iskoristila drugu brejk loptu kojom se potpuno vratila u ovaj deo igre.

Međutim, odmah potom dopustila je i ogroman pad. Ribakina je ponovo imala 15:40, dve brejk lopte i iskoristila je drugu. Nakon toga je sa nulom osvojila svoj servis.

Drugi set je počeo sa dosta brejk lopti i na jednoj i na drugoj strani. Već u prvom gemu je Ribakina mogla do velikog brejka, ali posle toga je stigao odgovor Sabalenke. U četvrtom gemu ostvarila je, zanimljivo, jedini brejk u ovom delu, što joj je omogućilo da "jurne" ka izjednačenju. Imala je potom i dve set lopte na servis Kazahstanke pred kraj seta i mogla je posao i ranije da završi, ali kada već nije tada, jeste na svoj gem kasnije.

Inače, viđen je samo jedan brejk, a bilo je ukupno 10 brejk lopti na obe strane u drugom setu, što dovoljno govori o neizvesnosti koja je "kuljala" iz ovog meča.

Treći set je bio napet sve do samog kraja. Ključnu prevagu napravila je Arina u sedmom gemu. Imala je šansu za brejk i dva gema ranije, ali pošto tada nije uspela da slomi nezgodnu Ribakinu, Kazahstanki nije bilo spasa u datom momentu. Beloruskinja je potom uspela da privede loptu kraju, iako je bilo drame, za veliki trofej, jedan od najvećih u svojoj karijeri.

Najveći uspeh na Grend slemovima prethodno je imala na US Openu i Vimbldonu, gde je dolazila do polufinala.

Video: (AUDIO) Novakov viralan odgovor na konferenciji nasmejao sve: Šta reći, kakvu posluku porati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA