Kralj se vratio na tron! Novak je opet 1. teniser sveta: Evo kako izgleda ATP lista posle finala AO

Đoković se vratio na mesto koje mu je oduzeto zbog politike

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je kralj Australijan opena i kralj tenisa! Osvojio je svoj jubilarni 10. Australijan open i 22. Grend slem trofej pobedom u finalu protiv Stefanosa Cicipasa sa 3:0.

Ovom pobedom je Novak postao rekorder po broju Grend slemova, odnosno izjednačio se sa Rafaelom Nadalom po tome, ali se vratio i na 1. mesto na ATP listi.

Podsetimo, ovo finale je ujedno bila i bitka za prvo mesto, a dobio ju je Đoković i vratio se tamo gde mu je realno i bilo mesto i gde bi sigurno ostao da mu prošle godine nije bilo zabranjeno da igra na dva Grend slema i četiri Mastersa, kao i što mu nisu računali bodove sa Vimbldona, koji je osvojio.

Novak je trijumfom u finalu osvojio 2.000 bodova, što mu je bilo dovoljno da pretekne Karlosa Alkaraza.

Đoković sada ima 7.070 bodova i pretekao je Alkaraza, koji ostaje na 2. mestu sa 6.270. Stevanos Cicipas je plasmanom u finale takođe napredovao, pa je sada treći reket sveta sa 6.195 bodova.

Kasper Rud je četvrti posle Australijan opena sa 5.765 bodova, peti je Andrej Rubljov sa 4.200 bodova, dok je Rafael Nadal pao na šesto mesto sa 3.815 bodova.

Pogledajte i galeriju fotografija Novaka Đokovića kad je skinuo majicu i prizor koji je iznenadio navijače:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA