Šta svetski mediji pišu posle Đokovićeve nove titule? Gotovo svi su ga odmah povezali sa Nadalom

Naravno, izveštaj sa finala Australijan opena zauzeo je centralno mesto na mnogim svetskim sajtovima

  • 11
Novak Đoković, Australijan open 2023, novine Foto: Tanjug/AP, bbc.com, dailymail.co.uk, https://www.lequipe.fr, marca.com, as.com

Najbolji je on! Novak Đoković osvojio je Australijan open po 10. put, pošto je u finalu u Melburnu savladao Stefanosa Cicipasa u tri seta - 3:0 (6:3, 7:6, 7:6)!

Tako se ujedno izjednačio sa Rafaelom Nadalom na večnoj listi po broju osvojenih Grend slemova, pošto ih sada ima 22 koliko i Španac, što je nešto što je palo pod oko većini svetskih medija, koji su dali veliku pažnju finalu Australijan opena.

Tako eminentni BBC na svojoj naslovnoj stranici daje izveštaj pod naslovom "Đoković je pobedio u Melburnu i izjednačio Nadalov rekord", dok Dejli Mejl ima dosta opširniji naslov "Srbin pokazao klasu i pobedio u tri seta, osvojio rekordan 10. Australijan open i njegov 22. Grend slem, od deportacije do titule".

Francuski L'Ekip imao je jako moćan naslov "Na vrhu", dok su španski mediji, logično, dosta pažnje posvetili Rafi. Tako Marka u naslovu piše da se "Đoković izjednačio sa Nadalom na vrhu", a As da se "Đoković popeo na tron sa Nadalom". I nemački Bild je povezao stvari sa španskim teniserom - "Đoković ima u rukama Nadalov rekord".

Italijanska Republika bila je ravna sa naslovom istakavši da je "Đoković osvojio Australijan open i pobedio Stefanosa Cicipasa", mađarski Nemzeti Sport je bio energičan sa naslovom "Osvojio je 22! Đoković je pobedio Cicipasa, dostigao Nadala i ponovo je broj jedan", dok je poljski Polsat Sport istakao u prvi plan veliku borbu sa naslovom "Veoma uzbduljivo finale, Đoković je pobednik Australijan opena".

Vrlo je interesantno videti naravno i šta kažu regionalni mediji. Hrvatski Index.hr ima naslov "Đoković izjednačio Nadalov rekord, razbio Cicipasa za 22. Grend slem titulu", bosansko-hercegovački Klix.ba ima naslov "Đoković osvojio 10. Australijan open i izjednačio Nadalov rekord po broju Grend slemova", a i crnogorske Vijesti nisu mnogo daleko sa naslovom "Đoković osvojio 10. titulu na Australijan openu i stigao Nadala na 1. mestu večne liste", slično piše i slovenački RTV.si.

Video: Srbi u Melburnu nemaju dilemu pred finale Australijan opena: Neka Nole odnese celu Australiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милек

    29. januar 2023 | 13:28

    Ђоковић се изједначио са Надалом... Али, Надал се никада неће изједначити са Ђоковићем! Браво Ноле!!!!!

  • Sasa

    29. januar 2023 | 13:53

    Niko ne spominje glavnu cinjenicu NOLE JE NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI Ima isti broj Grend slem titula kao Nadal ali ima više Mastersa (2 kom), više sedmica kao prvi na listi, bolji medjusobni skor i više svih titula PONAVLJAM NAJBOLJI U ISTORIJI TENISA

  • BOBA

    29. januar 2023 | 13:26

    Kralj,ovo majka više ne rađa,mentalna snaga,fizička sprema,intiligencija,ponos i dika srpskog roda,a voli sve ljude sa naših prostora,sportsmen,svetsko a naše

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA