Đoković na konferenciji otkrio do kada će se baviti tenisom: "Ne zavisi sve od mog tela, ali..."

Najbolji srpski teniser misli da ima još mnogo vremena od sebe

  • 3
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković osvojio je deseti Australijan open pobedom nad Stefanosom Cicipasom u tri seta u finalu (6:3, 7:6, 7:6), a time je osvojio i 22. Grend slem u karijeri.

Na konferenciji za medije, novinare je zanimalo koje su krajnje granice srpskog tenisera, koji je i pored povrede sa samog početka turnira pokazao da je jači od svega.

- Naravno da sam motivisan da osvojim što više Grend Slem trofeja. Ovi trofeji su najveća motivacija zašto se takmičim, bez sumnje. Nikada nisam voleo da se poredim sa ostalim, ali je privilegija je da budem u priči najboljeg ikada, zaista laska. Znam da dajem sve što imam da osvojim Grend slemove kao i svi ostali. Imam još uvek mnogo motivacije, videćemo dokle će me dovesti sve ovo. Ne mislim da stanem, osećam se dobro sa svojom igrom, dobro se osećam, fizički i mentalno sam spreman - rekao je Novak.

Do kada će Novak igrati? Misli da kraj nije ni blizu...

- Ništa nije dato i svest mi je tu da ostali igrači žele Slemove i prvu poziciju. Bio sam mnogo puta već u ovoj situaciji da zadržim svoj um na putu, da znam šta stiže. Ne znam koliko godina još imam ili Slemova ispred mene, ne zavisi to samo od mog tela. Ekstremno je bitno da imam podršklu najbližih, da to balansiram sa privatnim životom. Moram da imam bistar um kako bih jurio te trofeje. Nije 35 isto što je 25 godina, to je što je, ali mislim da imam još vremena ispred sebe i videćemo dokle će to trajati - rekao je Đoković.

Video: Srbi u Melburnu nemaju dilemu pred finale Australijan opena: Neka Nole odnese celu Australiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA