Novak odgovorio kritičarima koji su ga prozivali za povredu: Ovako je Đoković svima odlučio da "zapuši" usta

Najbolji srpski teniser dobio je pitanje o tome kako se osećao zbog komentara iz medija o njegovom stanju tokom turnira

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković ostvario je novi veliki uspeh u karijeri pobedom nad Stefanosom Cicipasom u finalu Australijan opena za desetu titulu u Melburnu (6:3, 7:6, 7:6), a čime se izjednačio po broju Grend slemova sa Rafaelom Nadalom na koti 22.

Mnogi su tokom turnira kritikovali kako je Đoković uopšte mogao da igra, ako već ima povredu koju vuče iz Adelejda i koja ga ograničava sa kretnjama. Može se reći da im je Novak odgovorom "zapušio" usta.

- 97 odsto terapija je bilo na startu. Razmišljao sam da li da objavim nešto o tome i rekao sam sebi da hoću. Objasniću podrobnije kroz šta smo prolazili... Da ne zvuči ovo patetično, osvojio sam trofej. I dan danas ismejavaju ljudi, želim da pokažem i dokažem neke stvari. Ne toliko zbog njih, nego zbog sebe, ponavljaju se neki komentari koji mi smetaju. O tome ćete saznati kroz koji dan, sama činjenica da nisam trenirao između mečeva govori da sam imao nešto da sam morao da adresiram na pravi način, da se oporavim za sledeći meč - počeo je Novak.

Ističe da je tokom turnira on želeo da pomera granice, iako su ga iz stručnog štaba savetovali da to možda i nije najpametnija odluka.

- Da je to toliko bilo malo i neznantno opterećujuće fizički za mene, onda bih imao treninge. Logika stvari. Nikada nisam imao ovakvu situaiju da nisam odradio trening između mečeva. Ispostavilo se kao dobra odluka, moram da priznam kao profesionalni teniser nije idealno. Postoje stvari na kojima bih voleo da radim, barem pola sata, nešto specifično. Čak me je moj tim zaustavljao, ja sam hteo, ali su oni rekli "ne".

Bilo je stvari i pored povrede koje su se nagomilale na umu Đokovića, ali kaže da je sve to bila Božja volja.

- Ispostavilo se da je to dobra odluka, bilo je naporno po dolasku u Australiju, povreda, pa situacija sa ocem, nekako su se stvari nagomilale. To je ono što mi je trebalo, Bog nije uredio stvari kako bi trebalo da bude i kroz šta sam ja trebalo da prođem. Ovo nije pitanje vere ili bilo čega, religije, ovo je moje mišljenje iz duše. Verujem u Boga čitav svoj život, verujem u božanstvenu energiju, anđele čuvare i njihova podrška ovde je bila bitna. To kažem vezano za telo i sa povredom - zaključak je Novaka.

Video: Srbi u Melburnu nemaju dilemu pred finale Australijan opena: Neka Nole odnese celu Australiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA