≫ 

Kakvi naslovi australijskih novina o Novaku: Evo šta pišu njihovi mediji o Đokovićevoj tituli

Analiza novinara Džulijana Lindena sa naslovom "Ovo je moja kuća" govori o igri sa druge planete našeg tenisera

  • 2
Australijske novine o Novaku Đokoviću AO 2023 Ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP

Kakav god je narativ Australijanaca bio do pre dva dana, on se pretvorio u hvalospev o Novaku Đokoviću i njegovom pohodu na titulu u Melburnu.

The Age nije stigao sa prelomom, ali zato jeste Herald Sun koji je posvetio pet stranica o desetom trofeju srpskog asa na Australijan Openu.

"Perfektna desetka"  stoji na naslovnoj strani Herald Sun-a uz konstataciju da je Novak na jedan impresivan način stigao do finala i tamo odradio posao do kraja.

Na poslednjoj se navodi da za njega godine samo broj, te da nije pokazao niti jednog momenta signal da usporava, a da je pritom već poravnan sa Rafaelom Nadalom po broju Grend slem titula.

Od vanterenskih stvari skoro se ništa nije našlo u štampanim izdanjima, tako da se može reći da su naslovi i tekstovi prilično u pozitivnom ruhu već dva dana od strane Australijanaca.

Analiza novinara Džulijana Lindena sa naslovom "Ovo je moja kuća" govori o igri sa druge planete našeg tenisera, da je istorija nešto što se događa u svakom njegovom duelu i da ne vidi način da ga neko zaustavi u ovom momentu.

Sve je to odrađeno kroz rekapitulaciju meča sa Stefanosom Cicipasom gde Grk, koji je posle Novaka odigrao najbolji turnir, nije mogao da uzme ni set, iako je imao trenutke gde je možda i mogao da prelomi u svoju korist makar deonicu. I on bi to sigurno učinio da sa druge strane nije bilo Đokovića koji je mentalno još jednom dokazao da se radi o klasi nedostižnoj za trenutne aktere ATP karavana.

Video: Postoji neki viši razlog zašto se sve to dogodilo: Prva izjava Novaka dan nakon osvajanja AO

(Telegraf.rs)a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA