≫ 

Novak oborio još jedan rekord: Ovako nešto nije uspelo nikome od kako postoji ATP lista

Đoković ne prestaje sa rekordima, a tek će da ih ruši!

  • 4
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je ispisao istoriju, osvojio je jubilarnu 10. titulu na Australijan openu pobedom protif Stefanosa Cicipasa (3:0) i samim tim i svoju 22. Grend slem titulu. Ovaj podvig mu je doneo i vraćanje na prvo mesto na ATP listi, koje je samo po sebi uspeh.

Međutim, nije to sve, pošto je Novak ovim vraćanjem na prvo mesto ispisao još jednu novu stranicu istorije. S obzirom na to da je pred turnir Đoković bio na 5. poziciji na listi, plasmanom na prvu poziciju je načinio i najveći skok u istoriji, ako se računaju teniseri koji su dospeli na sam vrh.

Đokoviću još od juna nije bio na vrhu ATP liste, kada su ga snašle nesportske stvari i kada je morao da se bori protiv svih, no, pravda nekad jeste spora, ali je na kraju uvek dostižna, pa se srpski as vratio na čelo, gde mu je i mesto.

Naime, 35-godišnji Novak je skokom od četiri pozicije načinio istoriju ATP liste, koja se računa od 1973. godine. Dok, to nije kraj njegovim rekordima, jer ukoliko Novak ostane na ovom mestu još četiri nedelje, odnosno, on će oboriti i rekord Štefi Graf, koja je provela 377 nedelja na prvoj poziciji, dok Đoković trenutno broj 373.

Video: Postoji neki viši razlog zašto se sve to dogodilo: Prva izjava Novaka dan nakon osvajanja AO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    30. januar 2023 | 22:41

    Normalno moralnost i ljubav su najace oruzije na svetu .To je Božije oružje.

  • Реално

    31. januar 2023 | 08:46

    Дајте људи, каква Штефи Граф, какви бакарачи. Кога интересује она. Па ја нисам чуо за тај њен успех док Мали није скинуо швајцарца по броју недеља... И мислим да је крајње време да престанете да га зовете "најбољи на свету", већ би требало рећи "највећи икад" или "свих времена", то би било исправније.

  • Ggg

    31. januar 2023 | 00:38

    Sigurno pretice stefi to je vec sigurno 100%, a trenutno je na 374 nedelji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA