≫ 

Beker kao da je na Federerovom "platnom spisku", nastavlja da ga veliča: "Svet nije video nikoga poput njega"

Nemac je ubeđen da je Rodžer najveći ikada

  • 10
Boris Becker, Boris Beker Foto: Tanjug/AP

Nakon što je prošao kroz najgore poglavlje svog života i nekoliko meseci proveo u zatvoru, Boris Beker se zvanično vratio svom polsu stručnog konsultatnta tokom ovog Australijan opena!

Beker je, kao i obično, radio za "Eurosport" i upravo za ovaj sajt je dao svoj komentar kada je u pitanju nedavno završen Grend slem u Melburnu koji je osvojio Novak Đoković.

- Novak trenutno ima 35 godina, dobro zna da sa 40 neće moći da ima ovakve nastupe. Mislim da je pred njim sjajna trka nakon onog što je uradio na AO, sledeći meseci će imati potpuno drugačiji teret, posebno u Parizu i na Vimbldonu. Ovaj uspeh je njegpov životni san, on želi da postane najuspešniji igrač u istoriji. Još kao dete je rekao: "Biću najbolji." I koliko je bio u pravu. Sad je na toj granici - rekao je Beker.

Iako je Nemac svojevremeno bio Novakov trener, on i dalje smatra da je Rodžer Federer neprevaziđen.

- On je možda naš najbolji sportski ambasador, ne samo u svetu tenisa. Svet još nije video nikoga poput njega. Nastaviće da predstavlja taj apsolutni čopor sportista, kao i da je rođen u neutralnoj zemlji kao što je Švajcarska. Sa Rodžerom je sve savršeno, skoro je previše dobro da bi bilo istinito. Nikad više nećemo imati ništa slično i zahvaljujući tome tenis je postao globalni sport.

Osvrnuo se Beker i na nadolazeću generaciju.

- Trenutno vidimo promenu generacija unutar kruga. Federera nema, Nadal je na korak, po mom mišljenju. On će igrati Rolan Garos, ali psole toga sam stavio znak pitanja- Novak definitivno ove sezone može do 23. GS. Sledeće godine imaće 36 tako da je samo pitanje vremena. Smena generacija se dešava upravo sada.

- Velika trojka je velika prepreka, jer jedno je osvajati GS, a drugo je predstavljati ovaj sport. Sa Federerom, Nadalom i Đokovićem imali smo tri idola koji su privukli ne samo ljubitelje tenisa, već ljubitelje sporta uopšte. Učinili su naš sport bogatijim i globalnijim, zbog čega trenutno imamo ovu novčanu nagradu i reklamnu investiciju. Veliki izazov je za momke koji dolaze, ne samo da pobede, već i da nešto reprezentuju - jasan je bio Beker.

Video: Kosi tata, kosim i ja: Trešti sa terse u Melburnu dok Srđan Đoković slavi 10 Novakovu titulu na AO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ines

    31. januar 2023 | 15:52

    I sta sad jel ima covek pravo na svoje misljenje..

  • Mihailović

    31. januar 2023 | 17:32

    A na čijoj je platnoj listi?! Na televiziji koja najviše promovisala Federera, a pakovala Đokoviću...

  • Dejan

    31. januar 2023 | 17:59

    Rani kera da te laje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA