Da li ćemo za manje od mesec dana gledati okršaj Đokovića i Nadala? Prijavljeni su za turnir, ali...

Ipak, malo je verovatno da ćemo u Dubaiju gledati 60. okršaj najvećih rivala

  • 0
Novak Đoković Rafael Nadal Rolan Garos Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal su posle Australijan opena izjednačeni na večnoj listi Grend slem šampiona, pošto sada obojica imaju po 22 pehara.

Novak je trijumfom u Australiji sada i definitivno otklonio dileme oko toga ko je GOAT po svim statistikama, ali dokle god su i on i Nadal aktivni i izjednačeni po Grend slem trofejima, ova debata će biti otvorena.

Ove godine bismo mogli da dobijemo i odgovor ko je najbolji svih vremena, pre svega u preostalim Grend slemovima, ali i u ostalim duelima, ukoliko ih bude, između Novaka i Nadala.

Njih dvojica su deo najvećeg rivalstva ikada u tenisu. Ne samo da obojica imaju po 22. Grend slema, već su i blizu i po ukupnom broju osvojenih titula - Novak sada vodi sa 93 titule u odnosu na 92 Nadalove.

Takođe je tesna razlika i u međusobnom skoru, a oni su odigrali najviše međusobnih mečeva u istoriji - ukupno 59, a Novak vodi sa 30:29.

Zato bi svaki naredni njihov duel mogao da bude istorijski.

Tako nešto, možemo da vidimo možda već za manje od mesec dana. Naime, Novak Đoković je prijavljen za turnir u Dubaiju, a na listi prijavljenih učesnika je i Rafael Nadal.

Ni Novak, ni Nadal nisu sto odsto sigurni za učešće. Nadal se povredio tokom Australijan opena i objavio je da je povredio levu preponu zbog koje ga čeka pauza od 6 do 8 nedelja.

Ponovio je rezultate u Barseloni po povratku iz Melburna i 26. januara objavio da je potvrđena identična povreda i da rok za povratak na teren ostaje isti.

Dakle, gotovo su minimalne šanse da se Nadal vrati na teren, jer od momenta kada je povređen, do turnira u Dubaiju ima tačno šest nedelja.

Nadal će dati nove informacije za manje od tri nedelje kada će ponoviti tesitranje, ali gotovo je sigurno da ga nećemo gledati, jer će njegov prioritet sigurno ove godine biti Rolan Garos, pa je malo verovatno da bi zbog Dubaija rizikovao eventualno pogoršanje povrede.

Ali, čak i bez Nadala, turnir u Dubaiju će biti izuzetno jak, jer će tu biti i Danil Medvedev, Feliks Ože Alijasim, Hubert Hurkač, Karen Kačanov, Aleksander Zverev...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA