≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nadalova bajka se pretvorila u horor! Rafa propustio tri meč lopte, pa doživeo šokantan poraz

Vreme čitanja: oko 2 min.

Džordan Tompson zaustavio povratničku seriju "Bika sa Majorke"

  • 5
Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Španski teniser Rafael Nadal vratio se na teren posle pauze od godinu dana zbog povrede, a u trećem meču je doživeo poraz. Na svom prvom turniru je stigao do četvrtfinala, delovalo je sve bajkovito i da će uspeti da nastavi seriju i protiv Džordana Tompsona, ali je propustio tri meč lopte i doživeo bolan poraz.

Australijanac je na kraju slavio sa 2:1 (5:7, 7:6, 6:4) i ušao u polufinale Brizbejna, gde ga čeka Grigor Dimitrov, koji je prethodno savladao Rinkija Hidžikatu sa 6:1, 6:4.

Ovo je bio najteži izazov za Nadala od povratka na teren, pošto je prethodno savladao Dominika Tima sa 2:0, a zatim i Džejsona Kublera takođe sa 2:0, ali je tada rivalu dao samo tri gema.

Duel protiv Tompsona je bio znatno komplikovaniji i to se videlo od starta.

Australijanac je u prvom setu došao prvi do brejk lopte, ali je Nadal odmah uzvratio i poravnao na 4:4, da bi potom u momentu kada je Tompson servirao za ostanak u setu došao do tri vezane brejk i set lopte, gde je iskoristio drugu.

Drugi set je doneo takođe veliku borbu. Imali su i Nadal i Tompson brejk lopte u ranijoj fazi seta, ali ih nisu koristili, a Nadal je potom na 5:4 imao i meč loptu, gde je imao i bekhend smeč, koji je poslao u mrežu, pa se Tompson vratio u igru.

Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Usledio je nezgodan gem za Nadala, koji je uspeo da osvoji i ponovo je stavio Tompsona pod pritisak, ali je Australijanac uspeo da odvede meč u tajbrejk.

Nadal je tada podigao nivo igre, stigao do dve meč lopte, ali se žilavi Tompson nije predavao. Prvo je Nadal promašio iz dobre prilike da završi meč, ali je poslao loptu iz forhenda u aut, a u drugoj meč lopti, na servis Nadala, Tompson je pokazao hrabrost i uspeo da poravna na 6:6, a potom i da on dođe do set lopte, koju je iskoristio.

Tompson je na krilima osvojenog seta nastavio dobro da igra i u odlučujućem. Uspeo je u četvrtom gemu da napravi brejk i došao je do 3:1, potom je prednost čuvao do kraja, a onda je na 5:3 servirao za meč i uspeo da dođe do velike pobede.

Ono što Nadalove navijače može da zabrine, to je podatak da je u trećem setu Rafa uzeo medicinski tajmaut zbog problema sa butinom. Imao je i masažu i intervenciju fizioterapeuta, zbog čega je otišao i u toalet.

(Telegraf.rs)

Video: Nole trenira kao Roki za Australijan open

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srki

    5. januar 2024 | 15:38

    Slab doping bio Australia OPEN biće bolji

  • Kole

    5. januar 2024 | 16:21

    Godinu dana iskoristio da se "očisti". Sada će opet biti pogled "iz tuđe glave" za Rolan Garos i OI! Samo onome ko se nikada nije bavio sportom ove stvari nisu jasne!!!

  • Teo kralj

    5. januar 2024 | 16:04

    Pemzija, vidis da više ni doping ne pomaže ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA