Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekada jedna od najboljih teniserki sveta stala Nadalu u odbranu: "Razumem ga, znamo da će biti u formi"

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razočarana, tužna, ali veruje u Španca

  • 1
Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Rafael Nadal je usled povrede mišića danas objavio kako neće nastupati na predstojećem Australijan openu, a analitičarka "Eurosport"-a Barbara Šet je to komentarisala.

Istakla je koliko je razočarana zbog ishoda i sleda događaja.

- Samo sam sedela sa svojom porodicom na večeri ovde u Australiji, a onda je stigla užasna vest da je Rafa Nadal morao da se povuče sa Australijan opena. Znamo da je imao teške mečeve u Brizbejnu i da je imao problema sa povredom, uradio je magnetnu rezonancu koja je pokazala da je bilo mikro pucanja mišića. To je stara povreda, koja se vratila. Naravno da ne želi ništa da rizikuje. Zato želi da se vrati u Španiju. Nećemo ga videte na Australijan openu, što je užasno za navijače. Naravno i za ljubitelje tenisa koji su ga toliko čekali, navijače u Melburnu, ali i za turnir - rekla je Šet.

Dodala je kako veruje u neki viši cilj ove Nadalove odluke i istakla šta smatra da je to.

- Zaista, zaista teške vesti, posebno ako se zna da će mu ovo biti poslednja godina. Nećemo ga videti ovde na Australijan openu, ali razumem da želi da se uveri da je njegovo telo u formi. Znamo da stavlja akcenat na sezonu na šljaci. Želi da igra dobro tamo, želi da bude u formi i zdrav. Želi da se takmiči na Olimpijskim igrama, mora da se odmori - dodaje Šet.

Na kraju je ostala sigurna da ćemo Nadala ponovo videti na terenu.

- Tužno je za nas, ali mora da uradi što mora, jedno je sigurno, videćemo ga ponovo. Mislim da sada neću jesti svoj dezert jer mi više nije do toga - zaključila je Šet.

Australijan open počinje 14. januara, a završava se 28.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković je šampion Rolan Garosa i najbolji teniser ikada: Ovo su najboji momenti sa meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA