Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li znate zašto će Australijan open prvi put u istoriji početi u nedelju umesto u ponedeljak?

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I to nije jedina novina...

  • 0
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Ovogodišnjni Australijan open poneće epitet istorijskog, pošto će prvi put od nastanka turnir početi u nedelju umesto u ponedeljak!

Za one neupućene, razlog za to su vremenske razlike širom sveta. Naime, Melburni je, na primer, čak 16 sati ispred Njujorka i prethodni raspored je uticao na većinu delova SAD.

Tako će, zbog promene, turnir početi u subotu za Severnu i Južnu Ameriku, a sa novim početkom broj mečeva na tri arene povećaće se sa 47 na 52.

Ovo neće biti jedina promena na AO. Po prvi put ikada, AO će trajati 15 umesto 14 dana. To je odluka koju su čelnici pomenutog takmičenja obelodanili još jesenas, a doneta je u nadi da će se smanjiti ranojutarnje završnice (one posle ponoći) koji su se desile prošle godine

- Poslušali smo mišljenja igrača i navijača. Ovo je rešenje koje će da smanji mogućnost kasnih završetaka mečeva, dok se zadržava fer i ujednačen raspored na svim terenima. To ćemo da dobijemo dodatnim danom. Mečevi prvog kola više neće da se igraju dva, nego tri dana - rekao je direktor AO Kreg Tajli još u oktobru.

Podsetimo, nedelja je dan i kada će Novak Đoković izaći na teren. Trebalo bi oko 09.00 časova da odmeri snage sa Hrvatom Dinom Prižmićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA