Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove rekorde Novak Đoković može da obori na Australijan Openu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nema više reči da se kaže za srpskog asa koji samo grabi dalje

  • 0
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković od sutra kreće u proboj ka novoj tituli Australijan Opena! Prvi protivnik mu je mladi Hrvat Dino Prižmić, a njegov pohod do 11. trona bi mogao da mu donese, kao i uvek, pregršt novih rekorda koji verovatno nikada neće biti dostignuti.

- 11. Australijan Open - Neverovatan podatak koji bi verovatno bio još neverovatniji da se nisu o njega ogrešili za vreme korona virusa. U poslednjih pet godina je četiri puta učestvovao (iako je mislio svih pet) i osvojio sva četiri puta titulu.

- Ukoliko bude osvojio, imaće 11-0 u finalima. Sada je na 10-0 osvojiviš titule 2008, 2011-2013, 2015, 2016, 2019-21. i 2023. godine.

- Ukoliko bude osvojio, to će značiti da je stigao do 99. titule u karijeri što se tiče singl takmičenja. Nakon toga će ispred njega u tom segmentu biti samo Džimi Konors sa 109 i Rodžer Federer sa 103 trofeja.

- Ukoliko bude osvojio, to će mu biti 72. titula na betonu, a tako će za jednu stati ispred Federera sa kojim sada deli to prvo mesto na večnoj listi.

- Kako igra Novak noću na Rod Lejveru? Ubitačno! Pobedio je u 23 uzaredna meča na glavnom stadionu Australijan Opena, što znači da od 2014. godine nema poraz na glavnoj pozornici Melburna.

- Ukoliko Novak dođe do finala, srušiće rekord uzastopnih pobeda na Australijan Openu koji drži Monika Seleš sa 33 trijumfa od 1991. do 1999. godine.

- Ukoliko dođe do četvrte runde, Đoković će postati vlasnik rekorda u muškoj kategoriji što se tiče uzastopnih pobeda pošto će preteći Roja Emeresona sa 30 trijumfa u nizu. Srbin je sada na 28, a četvrtim kolom bi stigao na 31 pobedu.

- Ukoliko bude uzeo titulu na Australijan Openu, približiće se Federeru po ukupnim pobedama. Švajcarac ima 102, a Đoković bi u tom slučaju imao 96. Rodžer je jedini koji je i odigrao više mečeva od njega u Melburnu (117) naspram 97 Novakovih.

- Mogao bi da pojača nezamisliv procenat od 91.8 procenata pobeđenih duela na Australijan Openu.

- Već ima najviše Grend slem polufinala, ali bi ulaskom među osam najboljih u Melburnu poravnao Federerov rekord na 58 pojavljivanja u četvrtfinalima najbitnijih teniskih turnira.

- Ukoliko bi stigao do borbe za titulu, to bi značilo da je ušao u pet Grend slem finala u nizu (povezavši sve od prošlog Australijan Opena).

- Ukoliko bi došao do titule, došao bi do 368 pobeda na Grend slemovima, što bi bila samo jedan trijumf manje of Federera, tako da bi već na Rolan Garosu mogao da mu uzme i ovaj vredan rekord.

- Samo da zakroči u prvom kolu Australijan Opena, to bi mu bilo 73. učešće na Grend slemovima, a ispred njega bi bili samo Federer i Felisijano Lopez sa 81 učešćem na glavnim turnirima.

- Počeće 407. nedelju na prvom mestu ATP liste, što znači da je u 13 različitih godina držao prvu poziciju u svetu tenisa.

- Da li ima nešto što nije uradio na Australijan Openu? Pobedio sve mečeve do titule sa 3:0... A, zašto ne bi i to?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA