Vreme čitanja: oko 2 min.

Pred meč Đokovića i Prižmića: Novak sa svim Hrvatima ima pozitivan skor, osim sa jednim!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Još od 2014. godine Đoković nije izgubio u noćnom terminu na glavnoj areni u Melburnu

  • 2
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković će od 09.00 časova po srpskom vremenu krenuti u pohod na 11. titulu Australijan Opena, a protivnik u prvom kolu mu je mladi Dino Prižmić. Igrao je srpski as preko 30 mečeva sa hrvatskim predstavnicima i većinom izlazio kao pobednik iz tih duela. Ipak, jedan mu je stvarao probleme dok je servisima razvaljivao beton širom ATP tura.

Novak, do sada, nije imao prilike da igra protiv Prižmića, što je i prirodno shodno tome da je Dino tek na početku karijere i od njega se očekuje u narednim godinama da raste i stasava u ozbiljnu priču.

Sa druge strane, Đoković je igrao protiv osam tenisera iz Hrvatske, a protiv njih sedam ima pozitivan odnos pobeda i poraza.

Četvorica su u penziji, jedan veoma retko igra singlove, dok su ostali još uvek, manje ili više, prisutni na teniskoj sceni.

Protiv Marija Ančića ima 3:1, dok protiv Ivana Ljubičića na 7:2.

Baš u toj staroj gardi leži Novakova mina, a ona se zove Ivo Karlović. Doktor Ivo je tri puta savladao najboljeg svih vremena, dok je Nole jednom slavio.

Đoković je po jednom igrao protiv Roka Karanušića i Borne Goja i obojicu dobio u tim međusobnim duelima.

Bornu Ćorića je, bez izgubljenog meča, četiri puta savladao, a sa 3:0 vodi protiv Ivana Dodiga koji se "bacio" u dubl vode i tamo pravi fenomenalne rezultate.

Najdužu istoriju susreta sa ljudima iz Hrvatske Novak ima protiv Marina Čilića sa kojim se sudario čak 21 put.

Od toga, Đoković je čak 19 puta slavio, a Marin je uspevao u dva navrata da prevagne i pobedi.

Sve u svemu, Prižmić će biti naredni komšija koji će pokušati da učini nešto protiv srpskog tenisera, ali će to biti veoma teško shodno tome da se njihov duel igra na Australijan Openu, praktično teniskoj kući Novaka Đokovića, a pritom će predstava biti odigrana u noćnom terminu na Rod Lejveru kada Srbin pokazuje neverovatnu moć.

Još od 2014. godine Đoković nije izgubio u noćnom terminu na glavnoj areni u Melburnu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA