Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogroman skandal u Melburnu: Hrvati doneli ustašku zastavu na meč Marina Čilića!

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije prvi put...

  • 33
Hrvatska, NDH, Ustaška zastava, ustaše Foto: Telegraf

Hrvatski teniser Marin Čilić već je završio učešće na ovogodišnjem izdanju Australijan opena, pošto je od njega u četiri seta bio bolji Fabijan Marožan iz Mađarske sa 3:1, dok je po setovima bilo 6:1, 2:6, 6:2, 7:5 za dva i po sata igre.

Međutim, čak i uprkos nešto slabijoj igri Marina Čilića, meč su obeležile stvari koje i nemaju baš toliko veze sa sporta.

Na tribinama se našao dosta velik broj navijača iz Hrvatske, ali, ono što je zaparalo oči jeste ustaška zastava, odnosno, zastava Nezavisne Države Hrvatske (NDH).

Podsetimo, šahovnica na kojoj je prvi kvadrat bele boje, grb je koji su Ante Pavelić i ustaše uveli još 1941. godine, a to se jasno može videti na jednoj od zastava koje su se našle na terenu 1573, koji se nalazi odmah pored Margaret Korta.

Ovo nije prvi put da navijači iz Hrvatske rade slične stvari, pošto su identične scene viđene u Zadru nedavno, kada su gostovali i košarkaši Crvene zvezde, ali i Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vračar

    14. januar 2024 | 08:37

    Pa ko nama brani da učimo decu o bosanskoj golgoti gde su partizani i ustaše poubijali 45000 mladića i devojaka iz Šumadije.

  • MAX

    14. januar 2024 | 08:45

    A koju su drugu trebali da donesu ? Zna se da su svi ustaše

  • Soko

    14. januar 2024 | 08:56

    Hrvati jedinstveno poštuju i ističu svoje a gde smo mi?!Više smetamo sami sebi a preokupirani smo sa Hrvatima u mesto da nas je baš briga za njih.Međutim nečasni novinari nebi bili to što jesu da sa glupostima ne pale vatru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA