≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đokovićev savet koji svi moraju da pročitaju: "Da li si u stanju da pobediš svoje dileme..."

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada neko osvoji 24 Grend slema, ovakvo mišljenje je nešto što bi trebalo dobro zapamtiti

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Novak Đoković je uspeo da savlada prvu prepreku na ovogodišnjem Australijan Openu pobedom nad mladim Dinom Prižmićem, a nakon susreta, kasno posle ponoći po australijskom vremenu, upitan je da definiše samopouzdanje u svetu sporta kao neko ko ga je stekao svim uspesima u životu.

On je naveo da je ta osobina dobra za mlade igrače, ali pod nekim uslovima.

- Samopouzdanje nije upotpunjeno bez pobeda. Kao igrač koji se možda probija, kao mlad igrač, možeš da pokazuješ samopouzdanje, veru u sebe, i to je uvek za pohvalu - kao npr. u Prižmićevom slučaju. Mlad teniser ima mnogo dilema, ali i veliku glad i želju da se dokaže. To samopouzdanje je dosta drugačijeg tipa od onog koje dođe kada se nagomilaju iskustvo, pobede, dostignuća - to je ono pravo samopouzdanje i ono mora da ima zaleđinu pozitivnog životnog i rezultatskog iskustva - kazao je Novak, a onda dodao:

- Hajde da kažemo da je pola-pola - polovina samopouzdanja su iskustvo i rezultati, a druga polovina dolazi iz nas samih - kako teniser sam sa sobom bije tu bitku, da li si u stanju da pobediš svoje dileme i negativne aspekte ličnosti, kao i da se izboriš sa ‘bukom’ koja dolazi spolja, jer uvek je nažalost više onih koji ti govore da ne možeš i da nećeš uspeti. Stvar je u tome da se bude u stanju da se sve to pretvori u korisnu, produktivnu energiju. Eto, nešto širi odgovor - zaključio je Đoković.

Podsetimo, Đoković je u međuvremenu saznao i rivala u 2. kolu Australijan opena i igraće protiv domaćeg tenisera Alekseja Popirina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA