≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kecmanović otkrio zašto nosi posebne naočare i od čega se neće odvajati na putovanjima u 2024. godini

S. I.
M. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"To mi je da odmorim mozak"

  • 0
Miomir Kecmanović Foto: Tanjug / AP

Nije pad na ATP listi uticao na Miomira Kecmanovića na startu Australijan opena, pa je nakon 2 sata i 40 minuta borbe uspeo da se izbori sa starim poznanikom Japancem Josukeom Vatanukijem. Rival je prvi set dobio sa 6:4, ali je u nastavku duela Miša bio daleko bolji i sa 7:5, 6:3, 6:4 eliminisao rivala.

Na konferenciji za medije posle duela Kecmanović je izjavio da je dobar osećaj prekinuti lošu seriju:

- Dobar je osećaj pobediti napokon na Grend slemu, nakon što nije bilo nijedne pobede prošle godine. Bilo je nekoliko važnih gemova, teških – dva i po seta je bio na meni neshvatljivom nivou. Drago mi je da sam uspeo da ostanem pozitivan, što nije karakteristično za mene, ali eto, radilo se, ha-ha. I u trećem i u četvrtom setu je imao brejk lopte, ceo meč sam morao da držim nivo, super što je sve ovako ispalo.

- Dosta smo radili na pozitivnosti. Imam i dalje momenata kada nisam kako bi trebalo da bude, ali dosta je više ovih drugih. Trudim se da silim sebe čak i kada nisam pozitivan – da to budem. Kada osetim da krene negativnost ili kada moje tim oseti – odmah budem opomenut. Da nema padova, da sam sto posto prisutan u svemu i da nema odstupanja.

Intersantan je razlog zbog kog nosi naočare:

- Specijalne za ekran naočare, da ne dođe do dioptrije.

Otkrio je i ko čini njegov tim:

- Cinkuš je ostao teniski trener. Vlade (Kaplarević) i Miloš se smenjuju tokom cele godine, mnogo mi se sviđa kako radimo – poklopili smo se energijom, vidim koliko im je stalo i na tome sam im jako zahvalan. Vlade više nije hteo da putuje, ali mi je dao tih nekoliko nedelja da popunimo kalendar. Nisam više sa IMG-jem, sada sam sa agencijom Kin, to je to, to su novine. IMG mi je mnogo pomogao, ali tu je ipak 300 ljudi, sada se osećam da neko više brine o meni – Dino i Borjan su tu za mene sve vreme.

Dejvis kup mu je pomogao da vrati samopouzdanje:

- Podrška mi mnogo znači. Na terenu smo sami, znači osećaj da je i drugima stalo da ti dobiješ, to daje energiju – želiš da vratiš to što su tu, navijaju i što su doputovali. Nadam se da ću uspeti da im se odužim.

Novi ritual uveo je u 2024. godini, a od jedne "naprave" se neće odvajati:

- Uveo sam novu rutinu od ove godine – putujem sa Sonijem i kad mogu, odigram malo. Sada igram Assasin Creed Valhalla, to mi je da odmorim mozak. U Melburnu je super da se prošeta, da sednemo na ručak ili večeru. Mislim da ću igrati tek u četvrtak, smisliću nešto da ne sedim ceo dan u kući.

(Telegraf.rs)

Video: Dečak u trenerci Zvezde najavio pobede Đokovića i Kecmanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA