≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Igrao pet sati uprkos novom pravilu u Australiji, pa gledaocima poželeo dobro jutro

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kanađanin je odneo pobedu

  • 2
Feliks Ože-Alijasim Foto: Tanjug / AP

Najbolji meč od početka Australijan opena odigrali su na kraju drugog dana Feliks Ože-Alijasim i Dominik Tim, a trijumf je na kraju upisao Kanađanin posle pet sati i dva minuta borbe! Bilo je 3-2, po setovima 6:3, 7:5, 6:7, 5:7, 6:3.

Već nakon prva dva seta bilo je jasno da bi susret mogao da potraje ukoliko bi se Austrijanac rezultatski vratio. Čak dva sata bilo je potrebno Feliksu da u prvom setu stekne brejk prednosti, dok je u drugom to morao da čini dva puta jer je Tim imao odgovor na kilometarski treći gem.

Nije se predavao 92. na svetu i u trećem setu u kom je viđena samo jedna brejk lopta nakon zaostatka od 5:2 u tajbrejku vezao pet poena i smanjio najpre minus, a zatim u četvrtom setu u prvom i jedanaestom gemu uveo meč u odlučujući period.

Publika je uživala skoro do sva sata posle ponoći u sjajnim potezima, a presudio je oduzet servis već u drugom gemu.

Nakon meča Ože-Alijasim je na kameri poželeo dobro jutro svima. Podsetimo, preporuka ATP i WTA je da se mečevi ne igraju u "sitnim" satima i to pravilo će se primenjivati osim u slučaju posebne dozvole koju oraganizator može odobriti za vreme trajanja mečeva.

Nakon najdužeg meča u karijeri Kanađanin će u drugom kolu igrati protiv kvalifikanta iz Francuske Uga Grenijea koji je iznenadio zemljaka Aleksandra Mulera 3-2, u meču koji je trajao 4 sata i 22 minuta.

(Telegraf.rs)

Video: Teniser pokazivao međunožje kao Dijego Simeone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    15. januar 2024 | 17:20

    a šta bi sa onim Alkarazom, jel igrao, što ne pišete o tom balavcu. Baš me interesuje da li će što prije izgubiti 😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA