≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković uputio direktan poziv navijaču koji ga je ometao, pa govorio o posebnom odnosu sa drvetom

S. I.
M. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ne igram najbolje i ne osećam se najbolje"

  • 3
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Novak Đoković je uz dosta muke uspeo da izađe na kraj sa Australijancem Aleksejom Popirinom i sa 3-1 ga izbacio iz daljeg takmičenja na Australijan openu.

Uporedio je prvi i drugi meč na samom početku.

- Ne igram baš najbolje i ne osećam se najbolje, to je frustrijuće s vremena na vreme, pravim greške koje su nekarakteristične za mene. Igram protiv igrača koji veruju da će pobede, znaju šta rade i to im dobro ide. Oba meča su bila odlučena u trećem setu. On je promašio od 30:40 i propustio brejk loptu, odigrao sam taj-brejk dobro. Posle toga se promenilo u moju stranu. Da li mogu da budem zadovoljan? Sa pobedom da, sa igrom ne. Moram da prihvatim kako jeste, nadam se da će u nastavku da bude napretka u igri i osećanju.

Upitan je da prokomentariše situaciju vezanu za svađu sa navijačem.

- Ne želite da znate. Dosta toga mi je rečeno, pogotovo iz tog ugla. Tolerisao sam tokom meča, ali posle jednog poena sam mu rekao da siđe i kaže mi to u lice. Nije imao hrabrosti da siđe i kaže mi, ako si žestok siđi i kaže mi. Ostalo mu je samo da se izvini. NIsam baš čovek za takve momente, bio sam "ravan" drugi i parče trećeg seta. Posle sam dobio intezitet koji sam želeo.

- Neću da sedim i da kažem "sve je ok". Nije sve dobro. Prihvatam nešto što jeste, neću da tolerišem kada neko pređe liniju. Ljudi popiju nekoliko pića, to verovatno utiče kako se ponašaju. Žele da se zabave, nisam nikada pitao da neko izađe sa stadiona. On je platio kartu, može da priča šta hoče i da radi šta hoće. Ali kada je bilo ovako, ako ima nešto da mi kaže, neka siđe i neka mi kaže.

O narednom rivalu Tomasu Martinu Ečeveriju imao je lepe reči.

- Nisam video kako je igrao, ali je dobio dva meča protiv Monfisa i Marija. Rezultati su impresivni, igra verovatno tenis života na betonu. Na terenu će biti težak protivnik, obojica želimo da pobedimo. Njegov nivo na betonu je napredova, moram da budem spreman za to.

Govorio je i o posebnom odnosu sa jednim drvetom.

- Tačno je. Ima jedno drvo sa kojim imam posebnu vezu poslednjih 15 godina. Melburn ima tako sjajan park u centru grada, ali to specifično drvo, ne mogu da kažem koje je. Pokušavam da ga čuvam samo za sebe. Povezao sam se sa njim, volim njegov koren i stablo i sve. To je sve, imam konekciju sa njim.

(Telegraf.rs)

Video: "Kralj se vratio", potvrdio je i Australijan Open: Zavirite na trening Novaka Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kale

    17. januar 2024 | 16:04

    Ostavi se drveca, nisi ni drvoseca ni sumar. Koncetrisi se na jos jedan GS, idemoooo!

  • Da

    17. januar 2024 | 16:42

    Važi, kad ovaj ne sme da siđe. Obezbeđenje bi ga izbacilo naglavačke

  • Jorksir

    17. januar 2024 | 17:28

    Brat kao da je iz Kursumlije pa procenjuje drvece po Melburnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA